Porilainen 48-vuotias nainen eli parisuhteessa toisen naisen kanssa vuosia. Hän suunnitteli puolisonsa tappamista useita viikkoja. Teon motiivi liittyi muun muassa rahankäyttöön, kertoo Yle.

Tekijä halusi mielentilatutkimukseen. Siinä hänen todettiin kärsivän vaikea-asteisesta persoonallisuuden häiriintymisestä ja alkoholiriippuvuudesta, mutta hänelle olevan kuitenkin mahdollista säädellä käyttäytymistään.

Murha tapahtui kerrostaloasunnossa Porissa helmikuussa. Teko oli pitkäkestoinen ja raaka, sillä uhri ei kuollut ensimmäisellä yrittämällä.

Ensin nainen antoi puolisolleen alkoholia, unilääkettä ja ison annoksen insuliinia. Tämä ei kuitenkaan riittänyt tappamaan uhria, joten nainen yritti tyynyllä tukehduttamista. Sekään ei tappanut uhria, joten nainen jatkoi puukottamalla uhriaan useita kertoja kaulaan, viiltelemällä ranteeseen ja sytyttämällä tämän hiuksia ja ympärillä olevia vuodevaatteita tuleen. Lopulta uhri menehtyi paikalla.

Nainen myönsi teot oikeudelle.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi naisen keskiviikkona elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.