Tampereella on ajauduttu kummalliseen ja haitalliseenkin tilanteeseen. Viime viikonloppina järjestettiin Tampere Pride ja hieman aikaisemmin, kesäkuun alussa, Pirkanmaan Pride.

Pirkanmaan SETA ry on sivuillaan julkaissut tiedotteen, jossa se pyrkii selittämään, miksi Tampereella on kaksi erillistä eri järjestäjien toteuttamaan pridetapahtumaa.

Aikaisempi yhteistyö Ilkka Veiströmin kanssa ajautui vaikeuksiin 2012 Pridejen aikana. Ilkka Weiströmin yritys My Solutions oli vastussa marssin järjestämisestä. Äärioikeistolainen Finnish Defense League ilmoitti, että heidän jäsenensä osallistuvat Tampere Priden marssille näennäisesti hlbti-vähemmistön etuja puolustaakseen. Ennen tapahtumaa Veiströmin yritys ilmoitti vetäytyvänsä marssin järjestämisestä ja se lankesi Pirkanmaan SETA:lle.Veiström oli kuitenkin ehtinyt toivottaa Finnish Defense Leaguen tervetulleeksi mukaan marssille ja marssin turvajärjestelyistä tuli vaativampia.

Asiat mutkistuivat edelleen kun Veiström lähetti jälkikäteen Pirkanmaan SETA:lle laskun Priden aikaisten Leimarit-bileiden lipputuloista. Tulojen tilittämisestä Veiströmille ei löytynyt mitään sopimusta ja Pirkanmaan SETA kieltäytyi maksamasta laskua. Veiström ei vienyt asiaa eteenpäin. Pirkanmaan SETA oli järjestänyt leimareita vuosittain jo 1988 alkaen. Tässä vaiheessa Pirkanmaan SETA päätti lopetaa yhteistyön Veiströmin yrityksen kanssa.

Seuraavan vuonna 2013 Pirkanmaan SETA järjesti omin voimin Pirkanmaan Pride – tapahtuman muita pridetapahtumia ei tuolloin Tampereella ollut. Hyvin sujuneen tapahtuman jälkeen Pirkanmaan SETA alkoi valmistella seuraavaa 2014 tapahtumaa. Tuolloin kävi ilmi, että pirkanmaanpride.fi ja pirkanmaapride.fi domainit oli ostettu Veiströmin yritykselle, vaikka hänellä ei ollut mitään tekemistä Pirkanmaan Pride -nimisen tapahtuman kanssa. Veiström tarjoutui luovuttamaan hankkimansa domainit, mikäli Pirkanmaan SETA maksaisi laskun 2012 Pridejen lipputuloista. Pirkanmaan SETA kieltäytyi ehdotuksesta. Pirkanmaanpride.fi -osoite johtaakin Veiströmin hoitaman Tampere Priden kotisivulle.

Veiström on järjestänyt Tampere Pride -nimisen tapahtuman sittemmin sekä 2014 että 2015.

Pirkanmaan SETA ry:n puheenjohtajana Tuure Pitkäsen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan nykytilanteen, Tampereella järjestettävän kahden erillisen Priden tapahtuman, aiheuttavan sekaannusta ja olevan resurssien tuhlausta. Tiedotteessa todetaan lopuksi, että on epätodennäköistä, että tapahtumat yhdistyisivät.