Vaalikampanjan aikana Macronin vastustajat vihjailivat, että hän olisi kaappihomo. Se, että hän on naimisissa 24 vuotta vanhemman naisen kanssa, on myös nähty epäilyttävänä. Presidentti Macron on nyt kommentoinut huhuja uudessa Behind the Scenes of a Victory –dokumentissa.

– Kaikki tämä on ollut vastenmielistä. Ensinnäkin se, että olisi muka mahdotonta olla yhdessä 24 vuotta vanhemman naisen kanssa. Voin kertoa, että se on toiminut ainakin omassa elämässäni, koska olen ollut vaimoni kanssa yhdessä jo 20 vuotta. Lisäksi huhut ovat homofobisia. Jos olisin homoseksuaali, olisin sen kertonut ja elänyt avoimesti homoseksuaalina.

Macron kannattaa tasa-arvoista avioliittoa ja hänen vaaliohjelmassaan oli oma osionsa HBTQ-kysymyksille. Tasa-arvoisen avioliiton tukemisen lisäksi hän on luvannut taistella ”arkipäivän homofobiaa” ja työelämän syrjintää vastaan. Hän tukee myös yksittäisten naisten ja lesboparien mahdollisuutta saada hedelmöityshoitoja.

Emmanuel Macron valittiin presidentiksi 14. toukokuuta ja hän on kaikkien aikojen nuorin Ranskan presidentti. Vaaleissa hän sai 65% äänistä ja selvän voiton vastaehdokkaastaan Marine Le Penista.

Macron ja vaimonsa Brigitte