Tänään, kansainvälisenä homofobian ja transfobian vastaisena päivänä, tuomittiin kaksi miestä 85 raipaniskuun. Syyttäjä oli vaatinut rangaistukseksi 80 iskua. Miesten rikos oli se, että he ovat rakastavaisia. Heidät tuomittiin sharia-tuomioistuimessa Acehin maakunnassa Sumatran saaren pohjoisosassa.

Ennen miesten pidätystä heidät pahoinpideltiin ja nöyryytettiin naapurien toimesta. Pahoinpitely kuvattiin ja ladattiin sosiaalisiin medioihin. Naapurit selvisivät rangaistuksetta.

Acehissa on voimassa sharia-laki vuoden 2004 rauhansopimuksen mukaisesti. Rauhansopimus solmittiin pitkäaikaisen sisällissodan jälkeen Indonesian hallituksen ja GAM-sissijärjestön välillä.

Indonesialaisen hbtq-järjestö Gaya Nusantaran edustajan mukaan tuomio on askel taaksepäin koko Indonesialle ja loukkaus ihmisoikeuksia vastaan. Myös kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on vaatinut Indonesian hallitusta puuttumaan asiaan ja vapauttamaan miehet ennen tuomion täytäntöönpanoa.

Tuomio on tarkoitus panna täytäntöön 23. toukokuuta, jolloin miehet piiskataan julkisesti provinssin pääkaupungissa Banda Acehissa.