Vauva on saanut nimen Searyl Atli Doty, hän syntyi Kanadassa sairaalajärjestelmän ulkopuolella, ystävän kotona. Toinen hänen vanhemmistaan, Kori Doty, on omalta identiteetiltään ei-binääri transihminen.  Tämän vuoksi hänelle oli tärkeää, että hänen lastaan ei jaotella perinteisiin sukupuoliin, kirjoittaa The Huffington Post.

– Kun minä synnyin katsoivat lääkärit sukupuolielimiäni ja tekivät oletuksensa siitä, mitä minusta pitäisi tulla. Nuo oletukset seurasivat minua ja minun identiteettiäni läpi elämäni. Kävi ilmi, että lääkärit olivat väärässä ja minun piti tehdä paljon muutoksia sen jälkeen, kertoo Doty CBS:lle.

Perheen asianajajat sanovat, että on valtava askel, että Searyl-vauvan sukupuolielimelle ei tehty lääketieteellistä tunnistusta.

– Juridisen sukupuolen määrittely tehdään kulttuurissame nostamalla vastasyntyneen jalat ylös ja katsomalla sukupuolielintä. Olemme kuitenkin tietoisia siitä, että lapsen oma sukupuoli-identiteetti kehittyy vasta useita vuosia syntymän jälkeen, sanoo Doty.

Kun Searyl on tarpeeksi vanha tunnistaakseen oman sukupuoli-identiteettinsä saa hän mahdollisuuden määritellä sen itse.