Syyttäjälaitos on Iso-Britanniassa ensimmäistä kertaa erottanut bifobiset viharikokset ohjeistuksessaan muista ja tuonut esiin, että biseksuaaleilla ihmisillä on erilaiset tarpeet, kun he tekevät ilmoituksia poliisille.

Biseksuaaliaktivistit kiittelivät uutta linjanvetoa tuoreeltaan.

– Olen iloinen tästä kehityksestä, en vain itseni ja muiden biseksuaalien puolesta, vaan ihmisten kuten tyttöystäväni puolesta, jotka joutuvat kestämään iljettäviä loukkauksia kumppaneistaan, sanoi biseksuaaliaktivisti Lewis Oakley Gaytimesin mukaan.

– Tyttöystäväni on saanut kuunnella, että hän ei koskaan tule riittämään minulle, että tulen pettämään häntä ja jopa, että hän saa hivin, koska tapailee biseksuaalia miestä.

– Se, että ihmiset, jotka eivät ole koskaan tavanneetkaan minua katsovat olevansa oikeutettuja saamaan tyttöystäväni epäilemään parisuhdettamme minun seksuaalisuuteni takia on päivänselvästi viharikos.

”On harvinaista, että kohtaisi homomiehen, jolla ei ole jotain negatiivista sanottavaa biseksuaalisuudesta.”

Uudet ohjeet sallivat nyt ensi kertaa biseksuaalien antaa ilmi syrjinnän, jota he kokevat saaneensa homoilta ja lesboilta.

Julkaisu The Journal of Bisexuality on tuonut esiin, että biseksuaalit miehet ja naiset kohtaavat yhtä paljon syrjintää hlbtiq-yhteisön sisällä, kuin he kohtaavat heteroilta.

– Minun kokemusteni mukaan homot todellakin ovat todennäköisimmin bifobisia, kertoo Lewis ja jatkaa, on harvinaista, että kohtaisi homomiehen, jolla ei ole jotain negatiivista sanottavaa biseksuaalisuudesta.

– Monet homomiehet ovat sanoneet minulle, että minun olisi vain jo aika hyväksyä seksuaalisuuteni ja lopettaa itselleni ja tyttöystävälleni valehtelu. Luulen, että osalle homomiehistä on vaikeaa nähdä seksuaalisuutta omien kokemustensa ulkopuolella.

– Monet homot ovat kutsuneet itseään biseksuaaliksi ennen kuin ovat tulleet kaapista homona, heille on vaikea ymmärtää, että kaikilla biseksuaaleilla tilanne ei ole samanlainen.