Yle esittää tänään dokumentin Btw, mä en oo tyttö. Siinä 5-vuotiaan Neean vanhemmat, 12-vuotias Mesi ja 14-vuotias Mika kertovat translapsen elämästä.

Dokumentti ja sen traileri on lähetyksensä alla kirvoittanut sosiaalisessa mediassa ylistävät kommentit muun muassa Senni Moilaselta, Jamie McDonaldilta.

Setakin suosittelee Facebook-sivullaan dokumenttia ja muistuttaa, että Setan tavoitteena on, että lasten ja nuorten itsemääräämisoikeus toteutuu myös sukupuolta koskevissa asioissa.

Nykyisen translain mukaan translapset joutuvat odottamaan täysi-ikäisyyttä saadakseen sukupuoltaan vastaavan oikean merkinnän papereihinsa. Samoin he joutuvat käymään läpi translain vaatiman pitkän lääketieteellisen prosessin ja todistamaan sukupuoli-identiteettinsä pysyvyyttä, vaikka he olisivat jo lähes koko elämänsä eläneet omassa kokemassaan sukupuolessa, kirjoitetaan Setan Facebook-sivulla.

Katso traileri alla olevasta linkistä.

Transpoika Mesi

"Ei mun pitäisi rajoittaa mun elämää sen takia, että mä oon trans."Näin sanoo transpoika Mesi, joka haluaa meikata ja tulla juuri sellaiseksi mieheksi kuin itsestä tuntuu. Kiitos Mesi! <3Lisää tätä Trans-Perjantaissa tänä perjantaina 👉 TV1 klo 21.05.

Publicerat av Perjantai den 31 oktober 2017

Perjantai-dokkari: Btw, mä en oo tyttö 3.11.2017 TV1 klo 21.05.