Lesbopari odotti lasta, mutta biologinen äiti ei suostunut imettämään. Äideistä se, joka ei ollut raskaana halusi imettää parin yhteistä lasta, koska katsoi sen olevan tärkeätä lapsen hyvinvoinnille. Siihen hän etsi apua klinikalta, joka on suunnattua transtaustaisille henkilöille.

Lääkäri Tamar Reismanin avulla käytyjen hoitojen avulla 30-vuotias miehenä syntynyt nainen pystyi tuottamaan maitoa. Kuukauden jälkeen hiukan ja kolmen kuukauden hoidon jälkeen, kaksi viikkoa ennen vauvan syntymää, hän pystyi jo tuottamaan neljänneslitran maitoa päivässä. Lopulta hän saavutti riittävän rintamaidon tason ja pystyi olemaan lapselleen aina ravinnonlähde kuuden viikon ajan, kertoo Transgender Health.

– Se, että kehitämme useammille vanhemmille mahdollisuuden imettää lapsiaan on perusta onnellisille ja terveille transperheille, kertoo Reisman Romperille.

On tiedossa, että osa transtaustaisista äideistä on itsenäisesti kokeillut testaamattomia lääkehoitoja kotonaan yrittäessään tuottaa rintamaitoa. Koska yhtään onnistunutta yritystä ei ole tiedossa, pidetään tätä New Yorkin tapausta ensimmäisenä.