Tänään on maailmanlaajuinen transnäkyvyyden päivä, International Transgender Day of Visibility ja Setan nuorisotoimikunnan jäsenet lähettivät Suomen hallitukselle viestin.

Viestissä kirjoitetaan muun muassa näin.

Huolimatta tuoreesta asemastaan maailman onnellisimpana maana Suomessa on voimassa laki, joka mahdollistaa tuhansien ihmisten ihmisoikeuksien rikkomisen. Oikeus hedelmällisyyteen, oikeus yksityisyydensuojaan; suurelle osaa suomalaisista nämä asiat tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. Kaikille ne eivät sitä ole. Teillä on valta muuttaa asia.

Kun pohjoismaita kutsutaan ihmisoikeuksien luvatuksi maaksi, te nyökyttelette ylpeästi. Väitettä on vaikea sulattaa, kun naapurimaamme Ruotsi maksaa korvauksia niille ihmisille, jotka vanhan lain ollessa voimassa steriloitiin. Suomi jatkaa sterilointia edelleen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Amnesty, YK, Euroopan komissio, kaikki nämä moittivat, toruvat ja nuhtelevat teitä. Eivätkö korvanne jo punoita häpeästä?
Voitte hetken miettiä kuinka usein te itse joudutte perustelemaan omaa sukupuoltanne ja kuinka ikävältä se tuntuisi joutua perustelemaan omaa kokemusta sukupuolestaan.

Viestissä vaaditaan translain pikaista uudistamista ja kolmannen juridisen sukupuolen tunnustamista.

Viesti on kokonaisuudessaan luettavissa Setan nuorten Facebook-sivulla.