Tulosruutu on saanut hankittua yksityiskohtaisia tietoja ja tapauksia kymmeniltä henkilöitä, tiedot vahvistavat, että seksuaalinen häirintä naisten joukkuelajeissa  on ollut todellisuutta ainakin 90-luvulta alkaen.

Mtv3:n sivulla haastateltu maajoukkuejalkapalloilija kertoo kokeneensa sekä henkistä että fyysistä ahdistelua.

– Kyllä se on yllättävän iso ongelma. Mitä olen kuullut omilta pelikavereiltanikin, joukkueesta riippumatta tätä tapahtuu paljon. En haluaisi, että kukaan nuori mimmi joutuu sitä kokemaan. Tämä oli ainakin minun urani ajan, ja pelasin siis Mestaruussarjassa 15 vuotta.

MTV3 kertoo, että nuoria tyttöjä painostettiin suhteisiin vanhempien naispelaajien kanssa.

– Kun nuoret tytöt nostettiin naisten mestaruussarjaan, vanhemmat, kokeneemmat, pelaajat muodostivat ja yrittivät muodostaa suhteita nuorempien mimmien kanssa. Kun itsetunto on siinä vaiheessa aika heikko, sitä helposti lähti siihen mukaan. Aika paljon oli tätä, että nuoremmat pelaajat seurustelivat vanhempien pelaajien kanssa, kertoi entinen Suomen naisten maajoukkuejalkapalloilija Tulosruudulle.

Mtv3:n toimittaja Timo Innanen kertoo kuulleensa seksuaalisesta häirinnästä naisten jalkapallomaajoukkueessa Pirkanmaalla ensimmäistä kertaa jo 2004. Nyt hän keskittyi Me too -ilmiön myötä selvittämään asiaa jalkapallossa ja jääkiekossa. Hän kertoo, että ilmiöstä on tiedetty lajien kulisseissa. Naisten jääkiekkomaajoukkueessa on ollut härintään nollatoleranssi nyt kehdeksan vuoden ajan, mutta muualla asiaa ei ole otettu riittävän vakavasti.