Homofobian vastaisen teemakierroksen toteuttavat yhteistyössä Veikkausliiga, Jalkapallon Pelaajayhdistys ja Seta ja se liittyy Veikkausliigan pitkäaikaiseen Respect-teemaan, joka tuo esille kunnioituksen ja yhdenvertaisuuden merkitystä.

Urheilussa – sekä kentällä että katsomossa – jokaisen tulee saada olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä, todetaan Veikkausliigan tapahtumasta kertovalla sivulla.

Kierroksella joukkueiden kapteenien käyttämissä kapteeninnauhoissa on sateenkaariväritys.

– Jalkapallo kuuluu kaikille, mutta syrjintä ei kuulu jalkapalloon. Veikkausliiga on avoin sarja, ja myös arvomaailmamme on avoin. Tästä viestistä haluamme teemakierroksilla muistuttaa ja haastamme samalla myös muut lajit ja sarjat rohkeasti tunnustamaan väriä, kommentoi Veikkausliigan viestintäpäällikkö Pyry Waltari.

Veikkausliiga on jo aikaisemmin huomioinut logossaan sateenkaarivärit Helsinki Priden aikana. Homofobian vastainen kierros on osa tätä jatkumoa urheilun ilmapiirin edistämiseksi.

– Jokaisen tulisi tuntea itsensä tervetulleeksi kentille ja katsomoihin aidosti omana itsenään, kertoo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen Ilari Äijälä.

– Urheilun pitää kuulua kaikille niin kentillä kuin katsomoissa. Valitettavasti näin ei vielä ole, vaan syrjinnän pelossa moni arastelee olla oma itsensä urheiluareenoilla ja katsomoissa kuuluu homofobisia solvauksia. Tarvitsemme urheilun parissa näkyviä ja kuuluvia kannanottoja siitä, että syrjintä ei ole sallittua. Veikkausliigan homofobian vastainen teemakierros on erittäin tärkeä aloite yhdenvertaisuuden puolesta. Toivomme, että se haastaa myös muut urheilutoimijat toimimaan äänekkäästi seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen kohdistuvaa fobiaa vastaan eri lajien piirissä, sanoo Setan puheenjohtaja Viima Lampinen.

Homofobian vastaisella teemakierroksella pelataan seuraavat ottelut:

Perjantai 29.6.:
Klo 18.00 TPS – IFK Mariehamn
Klo 19.00 FC Lahti – HJK

Lauantai 30.6. klo 15.00
FC Honka – RoPS
Ilves – FC Inter
KuPS – SJKPS
Kemi – VPS