– Mauton päätös, sanoo kansanedustaja Luc Carvounas sosialistisesta puolueesta the Timesille.

Ranskan presidentin Emmanuel Macrons vaimo, Brigitte Macron, kuvattiin yhdessä liikemies Marcel Campionin kanssa hänen vuotuisilla joulumarkkinoillaan 23. joulukuuta.

Monet lhbtq-aktivistit ovat osoittaneet kritiikkiä Brigitte Macronia kohtaan, koska hän poseeraa Marcel Campion kanssa, miestä on syytetty homofobiksi. Syyskuussa levinneellä videolla Campion väittää, että Pariisin kaupunginvaltuustossa hallitsevat homot ja kutsui samalla videolla homoseksuaaleja perversseiksi.

– Tavallisesti puhun queereista, mutta minulle sanottiin, että en voisi enää sanoa niin. Joten en puhu queereista, puhun homoista. Minulla ei ole mitään heitä vastaan, paitsi että he ovat vain hieman perverssejä, Campion sanoo Dimanche-lehden videolla.

Useiden poliitikkojen ja aktivistien mielestä kuva on sopimaton.

– Ajatus siitä, että ensimmäinen nainen olisi luullut olleen järkevää poseerata käsi kädessä Marcel Campionin kanssa on säälittävä, totesi Pariisin varapormestari Ian Brossat the Timesille.

Brigitte Macron ei ole itse ottanut kantaa asiaan, mutta hänen edustajansa torjuu väitteet, että kuva olisi otettu tarkoituksena edistää homofobiaa. Macronin edustajan mukaan Birgitte Macron sanoi Marcel Campionille kuvan ottamisen yhteydessä, että hänen puheensa olivat ”skandaalimaisia ja että niitä ei voida hyväksyä”.