Useampi sata hollantilaista kristittyä johtajaa ja yksi kansanedustaja ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa he ilmaisevat vastustavansa lhbtq-ihmisiä. Vetoomuksessa todetaan muun muassa, että avioliitto on miehen ja naisen välinen, he kiistävät tranihmiset ja väittävät homoseksuaalisuutta saastaistaiseksi raportoi RTL.

Vetoomuksen allekirjoittanut poliitikko on Kees van der Staaij. Hän kuuluu reformoituun puolueeseen, joka on osa Hollanin arvokonservatiiveja ja yksi maan vanhimmista puolueista. Kyseinen vetoomus, Nashvillen julistus, on saanut alkunsa USA:ssa ja tämä on nyt sen hollantilainen versio.

Hollannin lhbtq-järjestö COC tuomitsee koko menettelyn.

– Tämä asiakirja on vahingollinen kaikille lhbtq-ihmisille, sanoo COC:n puheenjohtaja Astrid Oosenbrug lehdistötiedotteessa.

Useat hollantilaiset poliitikot ovat ottaneet kantaa asiakirjaan ja arvostelevat van der Staaia sen allekirjoittamisesta.

– Hollantilainen versio Nashvillen julistuksesta tekee valitettavasti yhden asian harvinaisen selväksi, että tässä otetaan nyt useita askelia ajassa taaksepäin ja että meillä on yhä edelleen paljon töitä edessämme, kirjotti opetusministeri Ingrid van Engelshoven twitterissä.