Julkistaessaan palkinnon saajan tv-persoona Aderson Cooper esitteli Madonnan näin:

– Kukaan muu tukija ei ole ollut parempi ystävä tai vaikuttanut enempää LGBTQ-yhteisön hyväksyntään kuin Madonna.

Madonna korosti puheessaan rakkauden merkityksestä ihmisille ja taistelua sen puolesta.

– Madame X on vapaustaistelija.

Madonna puhui selvästi liikkuttuneena ja kertoi myös merkityksestä olla oma itsensä miellytti se muita ihmisiä tai ei sekä AIDS-epidemiasta, joka on yhä todellisuutta Afrikassa. Madonna nousi kuuluisuuteen AIDS-epidemian aikaan 80-luvulla ja menetti sille joukon ystäviään.

– Madonna on aina ollut ja tulee aina olemaan LGBTG-yhteisön suurin tukija ja on vain sopivaa kunnioittaa ja juhlistaa merkittävintä lähettilästämme kaikkien aikojen suurimmassa GLAAD-tapahtumassa koskaan, sanoi GLAADin johtaja ja toimitusjohtaja Sarah Kate Ellis ennen juhlallisuuksia CNN:n mukaan.

– HIV-kriisistä kansainvälisiin LGBTQ-ongelmiin, hän on pelottaa edistänyt maailmaa, missä LGBTQ-ihmiset hyväksytään. Vuosien varrella hänen musiikkinsa ja taiteensa ovat olleet elämää pelastavassa asemassa LGBTQ-ihmisille ja hänen vakuuttavat sanansa ja toimintansa ovat muuttaneet lukemattomia mieliä ja sydämiä.

Madonnan saama Advocate for Change -palkinto on erikoispalkinto, joka on aiemmin jaettu vain kerran. Bill Clinton sai palkinnon vuonna 2013.

Vuonna 2013 Madonna osallistui GLAADin palkintojuhlaan ja jakoi palkinnon Aderson Cooperille, jolta nyt siis itse vastaanotti oman ensimmäinsen palkintonsa GLAADissa.

Katso Madonnan puhe tästä.

GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) on amerikkalainen median seurantaan keskittynyt järjestö, sen on perustanut joukko media-alan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä vuonna 1985. GLAAD pyrkii vaikuttamaan tiedotusvälineiden seksuaalivähemmistöistä antamaan kuvaan. Vuosittain järjestö jakaa GLAAD-mediapalkinnot.