Koko EU:n kattava HLBTI-kyselytutkimus toteutettiin edellisen kerran seitsemän vuotta sitten 2012.

Homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten arkielämässä kokemasta syrjinnästä on vain vähän vertailukelpoista tietoa koko EU:ssa.

Tutkimuksessa kootaan Euroopan unionissa, Serbiassa ja Pohjois-Makedoniassa asuvien yli 15-vuotiaiden homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten mielipiteitä.

Kyselyn tulosten perusteella sekä kansalliset että eurooppalaiset päätöksentekijät kuin myös kansalaisjärjestöt pystyvät suunnittelemaan vaikuttamistapoja ja muuta toimintaansa, joka auttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä elämään ja ilmaisemaan itseään vapaasti ilman pelkoa syrjinnästä, kertoo Seta Facebookissa.

Tutkimus on tähän saakka laajin, koko EU:n kattava hanke seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemusten keräämiseksi kyselytutkimuksen keinoin. Kohderyhmän laaja osallistuminen tutkimukseen on olennaisen tärkeää.

Vastaamiseen kerrotaan menevän noin 20 minuuttia. Vastaukset käsitellään niin, että niitä ei voida yhdistää vastaajaan, kun tulokset esitellään.

Voit osallistua tutkimukseen täällä.