Alana Chen on itse kertonut kokemuksistaan katolisen kirkon eheytysterapiasta artikkelissa, joka julkaistiin elokuussa Denver Postissa.

Alan valitsi kertoa avoimesti vuosistaan hoidossa, koska hän omien sanojensa mukaan halusi osoittaa muille nyt samaa läpikäyville, että he eivät ole yksin, kirjoittaa LGBTQ Nation.

Alana kasvoi uskovaisessa perheessä Coloradossa Yhdysvalloissa. Hän kertoi papilleen olevansa lesbo ollessaan 14-vuotias. Pappi kehotti Alanaa salaamaan asian perheeltään ja aloittamaan salassa terapiakäsittelyn, joka auttaisi hänen homoseksuaalisuuteensa.

Alana kävi keskusteluja asiasta salaa pappinsa kanssa läpi lukion. Aloitettuaan yliopistossa hän etsiytyi kehittyneemmän terapian pariin katolisen kirkon Sacred Heart Counseling järjestöon.

– Tunsin paljon häpeää ja ahdistusta. En pystynyt nukkumaan. En voinut olla ajattelematta sitä. Joutuisinko helvettiin? Mutta olin yhä äärimmäisen uskovainen ja minusta tuntui, että kirkko ja sen neuvot pelastaisivat minut. Mitä huonompaan kuntoon menin, sitä enemmän ripustauduin siihen, Alan kertoi Denver Postille.

Kun vanhemmat näkivät haavat Alanan käsissä 2016, hänet laitettiin psykiatriselle osastolle. Alanan itsensä mukaan syynä hänen pahaan oloonsa oli kirkon hänelle antama hoito.

– Olen nyt käytännössä menettänyt uskoni täydellisesti. En tiedä, mitä minä Jumalasta uskon, mutta luulen, että jos Jumala on olemassa, hän ei tarvitse minua puhumaan kanssaan enää, Alana sanoi kesällä 2019.

Viime kuussa hänet löydettiin kuolleena. Poliisi ei epäile rikosta. Hän oli 24-vuotias.

Alanan vanhemmat hakevat nyt tukea keräämällä rahaa GoFundMe sivulla ja tähän mennessä koossa on 23 000 Amerikan dollaria. Sivulla Alanaa kehutaan hänen suuresta sydämestään:

”Muistamme Alanan upeana ja luotettavana sieluna, jolla oli suuri sydän. Hän rakasti viettää aikaansa luonnossa. Kun hän ei ollut luotettujen ystäviensä ja perheensä ympäröimänä, hänet saattoi löytää rakkaiden lemmikkiensä seurasta. Tämä luova henki teki kovasti töitä, oli hyvä ystävä ja rakastettu tytär. Me kaikki kunnioitimme hänen kilttiä ja anteliasta luontoaan.”