USA.n vanhin yhä toiminnassa ollut homobaari, San Franciscon The Stud, oli pakotettu laittamaan ovet säppiin korona-pandemian aiheuttamien tulonmenetysten takia, kertoo Bay Area Reporter.

Baari on toiminut 55 vuotta South Marketin kaupunginosassa. Torstaina klo 14 paikallaista aikaa sille pidettiin Drag-hautajaiset Zoom-palvelun välityksellä. Mukana seremoniassa olivat osaomistaja Honey Mahogany, paikallispoliitikko Matt Haney, senaattori Scott Wiener (D-San Francisco), drag-taiteilija ja osaomistaja Vivianne Forevermore ja toimitusjohtaja Rachel Ryan.

Vuonna 1966 avattu baari oltiin lähellä sulkea jo 2016 korkean vuokran takia. Nyt baari suljetaan, mutta sille etsitään uutta paikkaa, missä toiminta voisi jatkua.

Korona-pandemia on kohtalokas etenkin homobaareille

Tukholmassa on homobaari Side Trackin toimitusjohtaja Vincent Ferrigan pistänyt pystyyn kampanjan #TSMNS, joka pyrkii pelastamaan lhbtq-yhteisön kokoontumispaikat tänä vaikeana aikana. Kannatuskortteja myydään QX Shopissa heille, jotka eivät pandemian aikana halua mennä baariin, mutta haluavat kuitenkin, että tapaamispaikat selviävät pandemian yli. Tukholmassa baarit ovat saaneet olla auki koko ajan, toisin kuin Suomessa, mutta rajoitetusti (toim. huom.).