Ruotsin poliisin paljastama Tukholman gaypiireihin keskittynyt huumekauppa johti Ruotsin kaikkien aikojen suurimpaan kristallisoidun amfetamiinin takavarikkoon.

Viimeisimpänä  tuomiona vyyhdissä on 50- vuotiaan miehen saama 3.5 vuoden vankeustuomio törkeästä huumausainerikoksesta, kertoo Sentry. Poliisin mukaan kyseessä on kaikkien aikojen suurin huumevyyhti.

Mies on kuulusteluissa ja oikeudenkäynnissä kertonut myyneensä huumeita sen takia, että hänen kaverinsa olivat aikaisemmin joutuneet vaikeuksiin hankittuaan huumeita muilta. Poliisi löysi miehen kotoa muun muassa amfetamiinia, MDMA-pillereitä ja -jauhetta, kokaiinia ja meta-amfetamiinia. Mies kuvasi ostajiensa olevan ”ystäviä, hyvässä työssä ja asemassa olevia aikuisia”.

Viime vuonna samaan vyyhtiin liittyen tuomitiin 33-vuotias mies kuudeksi vuodeksi vankeutuun. Hän myi huumeita videoklubin ja Grindri appsin kautta. Samassa oikeudenkäynnissä oli syytteessä kahdeksan miestä, jotka olivat ostaneet häneltä huumeita. Kaikki saivat tuomionsa, joka sakkoja, ehdonalaista tai määrättiin päihdehuoltoon.