Sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein julkaisi sunnuntaina twiiitin, jossa oli homofobista sisältöä. Tämä ei ollut ensimmäinen homfobinen kommentti Husseinilta.

Ongelma oli nyt twiittiin liitetyssä kuvakollaasissa, jossa oli neljä perussuomalaista politiitikkoa puolisoineen. Yhdessä neljästä kuvasta on Sebastian Tynkkynen yhdessä miehensä Alan Da Silvan kanssa – parin päälle on taiteiltu perussuomalaisten logosta sana peräsuoli.

– SDP:n valtuutettu Husu Hussein levittää kuvaa, jossa minun ja poikaystäväni kuvan päälle on PS-logo muutettu muotoon ”Peräsuoli”. Vaikka homosuhteet noteerataan pakonomaisesti anaalijuttujen ja ivan kautta, niin meidänlaisten rakkaus on yhtä arvokasta, Tynkkynen twiittasi.

Husseinin twiitistä syntyi enemmänkin meteliä sosiaalisessa mediassa. Soppaa olivat keittämässä myös useat muut perussuomalaiset puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa myöten, vaikka perussuomalaisia ei pidetä millään tavalla homojen asialla olevana puolueena. SDP sen sijaan sellainen on ollut. Asetelma oli populisteille liian herkullinen ohitettavaksi.

Husseinin twiitti, joka on sittemmin poistettu.

Kuten kuvasta näkyy ongelma on twiittiin liitetyn kuvakollaasin oikeassa alareunassa oleva kuva teksteineen.

Perussuomalaiset nostavat pölkylle myös twiitistä tykänneet poliitikot

Perussuomalaiset ilakoivatkin tapahtuneella railakkaasti nostaen pölkylle myös twiitistä tykänneet kokeneet poliitikot Eva Biaudetin (RKP) ja Liisa Jaakonsaaren (SDP).

Mutta miten kokenut ja suvaitsevaisena tunnettu poliitikko kuten Eva Biaudet saattoi tykätä tästä viestistä? Biaudet vastasi pikaisesti QX:n viestiin ja selvitti, että hän ei ollut kiinnittänyt huomiota twiitin kuvaan tarkasti.

– En todellakaan nähnyt logojuttua ennemmin. Ajattelen kuitenkin, että jokainen, joka tuntee minut tietää että en ole homofobi, Biaudet kommentoi.

Pidän Biaudetin selitystä on uskottavana, sillä hän ei heti ymmärtänyt, mihin väite homofobisesta sisällöstä twiittiä koskien perustuu. Hän oli siis tykännyt twiitin tekstistä.

– Ymmärtääkseni twiitti kysyi, miksi perussuomalaisten mielestä on enemmän ok, että perussuomalaisilla miehillä on ulkomaalaistaustainen kumppani. En missään nimessä mollaa ketään, naista tai miestä tai muunsukupuolista henkilöä siitä, ketä he rakastavat. Rakkaus on aina hieno asia, Biaudet selvittää ja palauttaa pallon takaisin perussuomalaisten päätyyn:

– Rasismi, naisviha on vastenmielistä. Jos jotkut trollit tai muut perussuomalaiset haluavat minua vastaan kampanjoida väittämällä että olen homofoobinen, tarkoituksena on pelkästään kääntää huomio pois heidän omista tekemisistään.

Liisa Jaakonsaari ehti poistaa oman tykkäyksensä Husseinin twiitistä jo eilen illalla. Ilmeisesti hänkään ei ollut huomannut kuvakollaasiin kätkettyä viestiä.

Hussein poistaa twiittinsä – ei kommentoi QX:lle

Hussein poisti twiittinsä viime yönä. Hän kertoo Twitterissä, että ”ei tarkastellut kuvaa sen tarkemmin” ja että hän päätti poistaa sen ”tajuttuaan, mistä oli kyse”. Hussein kiistää olevansa homofoobikko.

Hussein ei vastannut QX:n kommenttipyyntöön. Mtv-uutisille asiaa kommentoinut Tynkkynen kertoo, että hän ei ole saanut henkilökohtaista anteeksipyyntöä Husseinilta.

Hussein on tätä kirjoitettaessa twiitannut kahdet pahoittelut.

Mitä sanoo SDP?

Hussein on Helsingin kaupunginvaltuutettu. Kysyimme sosiaalidemokraattien valtuustoryhmältä, miten puolue reagoi Husseinin toimintaan.

– Husun twiitti oli täysin asiaton, eikä se kerro päätöksentekijältä edellytettävästä hyvästä harkinnasta tai asiallisesta käytöksestä, toteaa SDP:n valtuustoryhmän sihteeri Laura Ylitalo QX:lle.

Hussein on jo erotettu valtuustoryhmästä 11.11.2019 alkaen hänen jäätyään kiinni valehtelusta taksijupakassa viime vuonna.

– Silloin käydyssä keskustelussa häneltä edellytettiin toimintatapojen muutosta, jotta hän voisi palata ryhmän jäseneksi, Ylitalo kertoo.

Ylitalo kertoo, että Husseinin tilanne arvioidaan vielä tällä viikolla.

– Jatkosta on tarkoitus päättää myöhemmin tällä viikolla. Ilman muuta tämä twiitti on osana, kun asiaa käsitellään.

Perussuomalaisten poliittinen peli ihmisoikeuksilla

Jos homojen oikeudet oikeasti olisivat perussuomalaisille tärkeitä he eivät vastustaisi niitä. Jouluukussa EU-parlamentissa äänestettiin siitä, tuleeko samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustaa täysimääräisinä kaikissa EU-maissa. Perussuomalaiset mepit äänestivät esitystä vastaan. Meidän onneksemme kyseyinen päätöslauselma hyväksytiin äänin 407-186.

Perussuomalaisten kannatus on keväästä lähtien ollut laskussa ja SDP:n nousussa.