Tänä viikonloppuna vietään Global Pridea. Teemana on ”Exist. Persist. Resist” (Ole olemassa, pysy lujana, vastusta). Pride kiertää ympäri maapallon 24 tunnin aikana koko vuorokauden kestävässä online-lähetyksessä, josta vastaa globalpride2020.org. Hankkeen taustalla ovat kansainväliset järjestöt InterPride ja European Pride Organisers Association ja joukko paikallisia kansallisia pridejärjestäjiä, myös Helsinki Pride on mukana.

Lähetys alkaa lauantaina klo 08.30 RuPauls Drag Race-tähden viihdyttäjä Toddrick Hallin  toivottaessa kaikki tervetulleiksi mukaan juhlintaan. Siitä alkaa runsas asian ja viihteen ja asiaviihteen kavalkadi, joka kestää vuorokauden ajan.

Ohjelma on kokonaisuudessaan täällä. Tässä on poimittuna makupaloja ohjelmistosta, ajat ovat Suomen aikaa ja kertovat vain koska kyseinen osio alkaa.

Lauantai

08.40

Pam Ann, Drag Race All Stars-voittaja Chad Michaels ja terveiset Uudesta-Seelannista.

09.15

Dannii Minogue ja Sydney Mardi Gras. Betty Who ja muut Australiasta.

11.10

Kööpenhamina World Pride & EuroGames, monia osallistujia  Kiinasta, Taiwanista ja Filippiineiltä.

13.10

Joanna Lumley (Ab Fab) ja paljon sisältöä Intiasta, muiden muassa Prince Manvendra Singh Gohil miehensä Duke Deandren kanssa kertomassa heidän rakkaudestaan.

Joanna Lumley nähdään klo 13.10 alkavassa osiossa.

14.20

… on kellonaika, joka koskettaa läheisimmin meitä pohjoismaalaisia. Kanadan pääministeri Justin Trudeau puhuu ja BLM-aktivisti Alicia Garza, viihdettä tarjoavat Mel C, Adam Lambert, Kesha, Courtney Act, Village People, Pussy Riot brasilialainen Pablo Vittar, Norjan pääministeri Erna Solberg puhuu ja euroviisuista tuttu Keiino esittää homorallin.

Xavier Bettel, Luxemburgin pääministeri nähdään ka samoin USA:n presidenttiehdokas ja entinen varapresidentti Joe Biden.

Adam Lambert nähdään 14.20 osiossa.

16.20

Victor Madrigal-Borloz, joka työskentelee ihmisoikeuksien parissa YK:n Ihmisoikeuskomiteassa puhuu seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvästä väkivallasta ja syrjinnästä. Tässä osiossa on paljon sisältöä Lähi-Idästä ja mielenkiintoisia kertomuksia ja esiintyjiä sellaisista maista kuten Iran, Egypti, Syyria ja Afghanistan. Iranilainen supertähti Googoosh laulaa, iranilainen mullah kertoo paosta kotimaastaan ja syyrialainen pakolainen kertoo, millaista on lhbtq-elämä Syyriassa.

17.55

Tässä blokissa on Suomen osuus: Jamie MacDonaldin sanaa, Helsinki Priden sana fetisseistä ja tavisten patriarkaatista sekä Miss Vinyl Envy (toim. huom).

Ann Linde, Ruotsin ulkoministeri pitää puheen, samoin Tanskan prinsessa Mary. Myös Espanjan entinen pääministeri José Luis Rodríguez Zapatero, Itävallan presidentti Alexander van Der Bellen ja Dana International nähdään tässä osiossa, jossa ollaan Etelä-Afrikassa, Kroatiassa, Maltalla ja Italiassa. Viihdettä tarjovat Dotter, Kuba Jasiecki, Hollannista saadaa viisuja Jeangu Macrooylta.

Miss Vinyl Envy

20.10

Islannin presidentti Guoni Johannesson, näyttelijä Russell Tovey ja brittien RPDR-dragit Baga Chips,  The Vivienne ja Michelle Visage nähdään tässä osiossa, joka on pääasissa Iso-Britanniasta ja Irlannista.

Stephen Fry nähdään 20.10 alkavassa osiossa.

22.10

LeAnn Rimes laulaa ja Russel Tovey tulee jälleen linjoille. Tässä kohden kerrataan myös päivän kohokohtia ja osio Pride is Protest. Amerikkalainen LHBTQ-järjestö Matthew Shepard Organisation nähdään tässä.

Lee Ann Rimes 22.10 osiossa

22.30

Transaktivisti ja drag Peppermint sekä osiot Bermudalta, Bahamasilta ja Jamaicasta. Sekä Rita Ora ja Thelma Houston nähdään tässä osassa (toim. huom.)

23.30

Nyt ollaan USA:ssa. Mukana muiden muassa senaattori Bill de Blasio, New York Cityn pormestari, Tom Duane (hiv/aids-aktivisti),  ONE PULSE Foundationin (Pulse Nightclub) Barbara Poma, ja näyttelijät Wanda Sykes ja Sharon Stone muistuttavat äänestämisen tärkeydestä.

Sunnuntai

Michael Cimino

01.30

Paljon Mexikosta, USA:sta, ja tv-tähti Michael Cimino, Love, Victor, lähettää terveiset.

06.45

LHBTQ ja hiphopsuosikki Big Freedia, Housewives-ikoni Erica Jayne, Scissor Sisters Jake Shears, poliitikko ja  Trump-vihaaja Nancy Pelosi, lesboikonit Betty Who ja Mary Lambert, laulajakomistus Steve Grand, San Franciscon Dykes on Bikes, ja hetki Pulse-uhrien muistolle. Myös Deborah Cox nähdään.

Nancy Pelosi USA:n osiossa.

08.49

Tässä kohden terveisiä lähettävät Ava Max, Alex Newell, Carson Kressley ja LA-laulaja Wrabel ja vielä terveiset Hawailta.

Deborah Cox nähdään 06.45 osiossa sunnuntaina