Jere on Suomen nouseva mitalitoivo - hän haaveilee myös drag queenin urasta

Kuten jo tavaksi on tullut, Pride-viikon tullen valtamediassa julkaistaan juttu urheilumaailman tuoreesta lhbtqia+ -persoonasta. HS kertoi 16-vuotiaasta Jere Nyströmistä.

Jere Nyström

Jere Nyström, 16, on korkeushyppääjä. Hänellä on jo SM-kultaa. Hän opiskelee myös kosmetologiksi. Ja hän meikkaa.

”Jalkoihin glitteriä, käsiin glitteriä, selkään glitteriä… Naamassakin on. Mä olen aina täynnä glitteriä kisoissa! Mulla on meikit, huulipunat ja muut aina mukana kilpailuissa, treenikassissa. Voin sitten korjailla nopeasti, jos ne menevät huonosti”, Jere kertoo Helsingin Sanomissa.

HS:n jutussa todetaan, että urheilijan kuulumisen seksuaalivähemmistöön, ei pitäisi olla uutinen. Mutta sitähän se on. Kaapista tuleminen ei ole automaattisesti mikään helppo prosessi ja etenkin urheilumaailmassa homo- ja muut fobiat ovat yhä liiaksi pinnalla.

Jere ei kuitenkaan halua määritellä itseään, ainakaan vielä. Hän toteaa haastattelussa pohtineensa omaa lokeroaan, mihin sopii poika, joka on valtaosin tyytyväinen poikana elämiseen, mutta kokee silti tarvetta meikata ja pukeutua naisellisesti. Hän käyttää korkokenkiä, huulikiiltoa, napapaitoja ja korvakoruja. Jere harrastaakin dragia ja haaveilee keikalle pääsystä. Tähtäimessä on sekä ammattiurheilijan, että viihdetaiteilijan ura.

Ehkä meillä alkaa olla jo niin paljon lokeroita, että lokerointi menettää merkityksensä ja saamme kaikki olla vain oma upea itsemme.

Siihen pääsemiseksi tarvitsemme roolimalleja ja esikuvia. Sellaisia kuin Jere.

Yhteiskunta