Viime keskiviikkona Indonesian poliisi ratsasi pääkaupunki Jakartassa eräässä hotellissa pidetyt gaybileet.

Ratsiassa pidätettiin yhdeksän miestä, joita uhkaa nyt jopa 15 vuoden vankeustuomio. 47 muuta samoista juhlista pidätettyä henkilöä on laskettu vapaaksi.

Homoseksuaalisuus ei ole Indonesiassa laitonta, paitsi poikkeuksellisesti sharia-lakia käyttävässä Achen maakunnassa. Ratsiassa pidätettyjä yhdeksää miestä syytetään Indonesian pornonvastaisten lakien ja järjestyksenpidon perusteella.

Vastaavia ratsioita on tehty viime vuosina useita tarkoituksena estää homo- ja bi-miesten tapaamiset.

Amnesty Internationalin Indonesian vastaava Usman Hamid kommentoi, että ratsatuissa juhlissa tai miesten käyttäytymisessä ei ole mitään perusteita pidätykselle.

Kuvassa yhdeksän pidätettyä miestä. Amnesty vaatii miesten välitöntä vapauttamista.

– Tapahtumasta ei ollut mitään vaaraa kenellekään. Tämä on viranomaisten harjoittamaa syrjintää ja vastoin yksityiselämän ja perhe-elämän suojaa ja vastoin kokoontumisvapautta. Tällaiset ratsiat antavat ahdistavan viestin maan lhbtqi-väestölle. Vaadimme viranomaisia vapauttamaan kaikki juhlista pidätetyt ja luopumaan kaikista syytteistä.  Viranomaisten on lopetettava tällaiset sattumanvaraiset ja loukkaavat ratsiat ja luovuttava käyttämästä lakeja väärin.