Helsingin suuri Pride-kulkue oli koronakriisin vuoksi peruttu, mutta se ei estänyt pridejuhlijoita kokoontumasta perinteiselle kulkueen starttipaikalle Senaatintorille.

Betty Fvck ja Tuure Boelius esiintyivät Kaapelin suuressa Pride konsertissa.

Suuri Pride-konsertti nähtiin Yleltä ja on yhä katsottavissa Areenasta. Konsertissa esiintyi Tuure Boelius, joka voitti Vuoden homo tittelin äänestyksen perusteella QX Gay Gaalassa vain 16-vuotiaana 2017.

Tämä Pride oli toisen 16-vuotiaan juhlaa. Jere Nyström, menestynyt korkeushyppääjä sai uuden Queer of the Year -kilpailun kunniamaininnan Vuoden esikuva alkuviikosta ja lauantaina naisellisista vaatteista pitävä nuorukainen sai kaipaamansa ensimmäisen drag queen -keikan Queer of the Year -kilpailun talent-osiossa Herculeksessa.

Lue lisää: Jere on Suomen nouseva mitalitoivo – hän haaveilee myös drag queenin urasta

Lue lisää: Jere Nyström palkittiin vuoden esikuvana

Queer of the Year -tapahtumassa palkittiin myös QX:n Suomen toimittaja Sami Montell Vuoden vaikuttaja -palkinnolla. Tapahtumassa esiintyivät Erika Vikman ja Club la Persé ja talent osiossa kilpailivat myös Peter Johan, Sampo Marjomaa ja Afrodisiac, sekä Lips Inc Info, Miss Lumiere ja Glory La More.

Club La Persé

Viikon ohjelma oli massatapahtumien puuttumisesta huolimatta runsas. Esimerkiksi Kansallismuseossa, joka oli myös Virallinen Pride House, oli Heidi Lunabban ”Other Comics” projekti esillä museon puiston puolella.

Heidi Lunabban projekti "Other Comics" Kansallismuseon puistossa
Heidi Lunabban projekti "Other Comics" Kansallismuseon puistossa