Eilen  Queer Of The Year -kilpailun lehdistötilaisuudessa palkittiin Esikuva-palkinnolla Suomen paras 16-vuotias korkeushyppääjä Jere Nyström.

Jere ei omalla kohdallaan ole lämmennyt lokeroitumisesta. Hän kuuluu avoimesti seksuaalivähemmistöön. Hän käyttää korkokenkiä, huulikiiltoa, napapaitoja ja korvakoruja -myös kilpaillessaan, mutta on tyytyväinen sukupuoleensa poikana. Hän harrastaa myös dragia ja haaveilee keikalle pääsystä. Tähtäimessä on sekä ammattiurheilijan, että viihdetaiteilijan ura.

Lue lisää: Jere on Suomen nouseva mitalitoivo – hän haaveilee myös drag queenin urasta

Tapahtumassa oli kuvaamassa MTV, jonka sivulla on video ja Jeren haastattelu.

Haastattelussa Jere kertoo kokeeneensa seksuaalista häirintää urheilun parissa lajitovereilta ja yleisön taholta lähinnä huuteluna, mikä vastaa tuoretta tutkimustietoa homoseksuaalien miesten kokemuksista urheilumaailmassa. Jere kuitenkin kertoo, että moinen kommentointi ei häntä enää kosketa, eikä hän sitä enemmin ajattele.

Lauantaina on jaossa lisää palkintoja

Vuosittainen Queer Of The Year -kilpailun  tapahtuma lanseerataan Hercules -yökerhossa tulevana lauantaina 12.9. Pride-viikon huipennukseksena.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Queer Of The Year -kilpailussa ja sen  talent-osiossa kilpailevat värikkäät eri alojen taiteilijat. Tapahtumassa myös muistetaan Pride-viikon kunniaksi sateenkaarikansan vaikuttajia erillisissä kategorioissa.

Lauantain julkkistuomareita ovat Erika Vikman, Meiju Suvas, Eliya Zweygberg ja Ismo Poutiainen.

Queer Of The Year -tapahtuman kummi on Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

– Tapahtuma-ala ja Helsingin yöelämä on tänä aikana suurien haasteiden keskellä, siksi uudet, positiiviset avaukset ovat erittäin tervetulleita, Razmyar kertoo tapahtuman sivulla.

Queer Of The Year täyttää tyhjiötä, joka jäi QX Gay Gaalan loputtua Suomessa antaen tunnustusta lhbtqia+ -yhteisön ansioutuneille henkilöille. Tapahtuman taustalla ovat mm. Nisa Soraya ja koordinaattorina toimiva Veli Kojonen.

Queer Of The Year Competition & Show Herculeksessa la 12.9. klo 22 (ovet klo 20). Tapahtumaan on myynnissä ennakkolippuja. Katso ajankohtaiset tiedot tapahtuman Facebook-sivulta.

(Päivitetty klo 20 tapahtuman lisätiedoilla)