Dictionary.com on verkkosanakirja. Se täytti hiljattain 25 vuotta ja sen mainostetaan olevan johtava ilmainen englannin kielen sanakirjasovellus, siis synonyymeille, merkityksille jne. Sivuston perustuna oli sanakirjojen klassikko Webster’s Unabridged Dictionary, mutta se on kasvanut siitä vuosien saatossa erilleen ja päättää sisällöstään itsenäisesti.

Syyskuun alussa Dictionary.com ilmoitti korvaavansa sanat “homosexual” ja “homosexuality” eli homoseksuaalisuus ja homoseksuaali, tietokannastaan. Ne on korvattu termeillä ”gay”, “gay man,” “gay woman” ja “gay sexual orientation”. Muutos vaikutti kaikkiaan 50 termiin. Muutokset tehtiin American Psychological Associationin linjausten mukaisesti ja niistä keskusteltiin myös GLAAD-järjestön kanssa.

Homoseksuaalisuus sanan historia liittyy sairauteen

Syynä muutokselle on homoseksuaalisuus sanan ja termin patologinen historia, sitä käytettiin alunperin merkitsemään sairautta ja väärää elämäntapaa. Tämä stigma haluttiin nyt poistaa ja jättää taakse ja normalisoida gay.

Samalla muitakin isoja muutoksia

Samalla tehtiin joukko muitakin muutoksia. Pride-sanan määritelmää laajennettiin viittamaan tapahtumiin ja lhbtq-ihmisten tunnustamiseen. Uusina lisättiin biromantic, deadname ja trans+. Yksi merkittävistä muutoksista on myös mustia merkitsevän sanan black kirjoittaminen jatkossa isolla B:llä Black.