Naoufal Moussa, tai Intagram-profiilinsa mukaan Sofia Talouni,  yllytti keväällä  noin 600 000 seuraajaansa outtaamaa Marokon homoseksuaaleja miehiä. Moussa neuvoi käyttämään gay- ja bi-miesten seuranhakuun tarkoitettuja appseja, joista appsin näyttämien etäisyystietojen perusteella saa selville ketä lähistöllä etsii miesseuraa.

Marokossa suhtautuminen homoseksuaalisuuteen on hyvin kielteistä ja se on lain perusteella myös rangaistavaa.

Ajojahti johti siihen, että perheet ovat pandemian aikana heittäneet homoseksuaaleja perheenjäseniä kodeistaan kadulle. Moussan kampanja johti myös ainakin yhteen itsemurhaan.

Lue lisää: Transnainen johtaa Marokon homojahtia

Moussa julisti videoviestissään, että hän ei koskaan tule lopettamaan homoseksuaalien jahtia ja väittää, että homoseksuaalisuus on vastoin islamia. Moussan Instagram-tili suljettiin sittemin ja PlanetRomeo ja Grindr, joilla on paljon käyttäjiä Marokossa kertoivat ryhtyneensä toimenpiteisiin varoittaakseen marokkolaisia käyttäjiään.

Moussan tarkoitus oli normalisoida homoseksuaalisuus ja poistaa kielteisiä mielikuvia

Kesän alla Reuters tavoitti Moussan kertomaan oman versionsa tapahtuneesta.

Moussa kertoi Reutersille sähköpostitse toukokuussa, että hänen tarkoituksensa oli normalisoida Marokon homoseksuaalit, jotta heitä ei enää pidettäisi hylkiöinä.

– Minä kirjaimellisesti halusin ihmisten alkavan pitää homoseksuaaleja tavallisina naapureina ihan kuin ketä tahansa miestä tai naista ja laittaa lopun kielteisille mielikuville siitä, keitä homoseksuaalit ovat, miltä he näyttävät ja miten he elävät.

Moussa asuu nykyään Turkissa. Hän työskenteli Marokossa mallina ennen sukupuolenkorjaustaan miehestä naiseksi ja on luonut uraa Instagrammissa kauneuden influenserina. Hänen lähetyksiään Instagrammissa seurasi säännöllisesti jopa 100 000 katsojaa.

Moussan anteeksipyyntö herätti ristiriitaisia tunteita. Marokon lhbtq+ -järjestö Nassawiyatin edustaja kommentoi, että Moussan ei ole vielä tehnyt tarpeeksi ja hänen tulisi käyttää asemaansa ”edistämään tietoisuutta homoseksuaalisuudesta ja transukupuolisuudesta”.