Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti ovat pitäneet Kaksi äitiä & kaksoset Youtube-kanavaa, jolla on jo yli 40 000 tilaajaa. Myös Instagram löytyy.

Lue lisää: Sateenkaariperheen elämä ihastuttaa somessa

”Alunperin tarkoituksena oli lähinnä dokumentoida omaksi iloksi sitä aikaa, kun Ella oli raskaana ja odotti kaksosiamme”, kertoo Silvander-Rosti Setan tiedoteessa.” Aika pian ymmärsimme, että tämä olisi myös väylämme esitellä sateenkaariperheen elämää ja näyttää, etteivät sateenkaariperheet ole sen kummoisempia kuin muutkaan perheet.”

Kanavan videot välittävät myönteistä ja ennakkoluuloja hälventävää kuvaa sateenkaariperheen elämästä. Palkitut myös laittavat itseään likoon ja ottavat tarvittaessa kantaa myös ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksiin omalla lempeän jämäkällä tavallaan. Kaksi äitiä ja kaksoset -kanavalla on avoin, lämmin, rakkaudellinen ja rohkaiseva viesti, joka tuo tärkeän lisän sateenkaariperheiden näkyvyyteen Suomessa”, kiittää Setan hallitus tiedotteessa.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Tunnustus on jaettu vuodesta 1991 saakka. Setan hallitus valitsee tunnustuksen saajan yleisöehdotusten perusteella.