Viime keväänä, huhtikuussa, kaksi miestä saapui junalla Göteborgin keskusasemalle ja lähtivät kävelemään käsi kädessä kohti kauppakeskusta.

Kävellessään he kulkivat kolmen 20-vuotiaan miehen ohi, jotka kiinnittivät huomiota käsi kädessä kulkevaan pariin. Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan yksi kolmesta miehestä oli kääntynyt takaisin ja alkanut haukkua pari arabian kielisillä solvauksilla. Toinen käsi kädessä kulkeneista miehistä on myös arabiankielinen ja ymmärsi loukkaukset. Hänen mukaansa mies sanoi ”olisipa hänen äitinsä iloinen, jos näkisi hänet kulkevan käsi kädessä miehen kanssa”, mitä pidettiin erittäin loukkaavana.

Lyhyen sananvaihdon jälkeen toinen mieskolmikosta lyö nyrkillä ja tappelu alkaa.

Nyrkkitappelun aloittanut kertoi oikeudenkäynnin aikana, että häntä provosoitiin kyseenalaistamalla hänen kunniansa. Kaikki kolme miestä kiistivät, että uhrien seksuaalinen suuntautuminen olisi ollut syynä loukkauksiin ja pahoinpitelyyn.  Oikeus katsoi kuitenkin, että valvontakameroiden ja todistajanlausuntojen perusteella juuri uhrien seksuaalinen suuntautuminen oli syynä.

Oikeus katsoi kyseessä olleen viharikos ja tapahtumien aiheuttaneen  vahvan turvattomuuden tunteen.

Ensimmäiset kommentit sanonut mies tuomittiin kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Ensimmäisen iskun antanut mies sai 120 tuntia yhteiskuntapalvelusta ja kolmas mies 100 tuntia. Lisäksi kaikki kolme joutuvat maksamaan korvauksia parille. Kaikilla kolmella tuomitulla oli aikaisempia tuomioita, pääasiassa huumausainerikoksia.