Venäläinen lhbtq-yhteisö LGBT Network ilmoitti lauantaina, että on ottanut kiinni Salekh Magamadovin ja Ismail Isayevin ja palauttanut heidät Tšetšeniaan, kertoo BBC. LGBT Network auttoi miehet Venäjälle viime vuonna.

Mieskaksikko kertoi, että heitä kidutettiin ja heidät pakotettiin pyytämään anteeksi suuntautumistaan videolle ja kertomaan, että he eivät ole homoseksuaaleja. Tässä tilanteessa miehet päättivät paeta maasta. Ja nyt viime torstaina Venäjän poliisi otti miehet kiinni ja lähetti heidät takaisin Tšetšeniaan.

Ei ole tiedossa, miksi miehet otettiin kiinni, eikä heidän tarkkaa sijaintiaan ole tiedossa. Isayev ehti ilmoittaa yhdelle lhbtq-verkoston jäsenelle kiinniotosta.

– He ovat väsyneitä ja pelkäävät kuollakseen, sanoi LGBT Netrworkin edustaja BBC:lle-

Elämää pelon alla

Venäjän federaation kuuluvan muslimi tasavalta Tšetšenian homoviha tunnetaan nyt jo laajalti maailmalla. Lhbtq-väestöön ja muihin vähemmistöihin kuuluvat ovat pitkään olleeet kidutuksen, vainon ja sorron kohteena.

Tšetšenian autoritäärinen johtaja Ramzan Kadyrov on järjestelmällisesti kiistänyt ihmisoikeusrikkomukset ja vainot. Hän on usein julistanut, että hänen maassaan ei edes ole lhbtq-henkilöitä.

Lue lisää: Tšetšeniassa tulossa uusi homopuhdistusten aalto, varoittavat aktivistit