MTV-uutiset kysyi kuntosali- ja ravintola-alojen yrittäjiltä koronarajoituksista. Yksi kommentoineista oli Bear Park Cafe ”13” yrittäjä Mikko Autio.

Autio kertoo, että pienen kahvilan tuotoissa puhutaan ”nappikaupasta”, mutta se on kuitenkin hänen elinkeinonsa, jolla on katettu yrityksen ja elämän kulut.

– Joku varmaan joku 1.000-1500 riittäisi liikkuviin kuluihin jollain tavalla, vastaa Autio toimittajan kysymykseen siitä, mikä olisi sopiva kompensaatio 3 viikon sulkutilasta ja jatkaa:

– Ei se 1500 ihan (kuluihin) riitä, mutta kyllähän siellä kassassakin on rahaa, ei kaikkea pitäisi kaikkea sieltä valtiolta maksattaa.

Katso videohaastattelu tästä, Aution osuus alkaa 5.50 kohdalta.

Viime kevään sulun aikana kahvilassa tehtiin pintaremonttia ja Autio kehitti selviämiskeinoksi koronakortin.

Lue lisää: Kahvila keksi – Koronakortti

Hallitus on ilmoittanut ravintoloiden sulkemisesta 8. maaliskuuta alkaen ensin kolmeksi viikoksi ja tarvittaessa toiseksi kolmeksi viikoksi heti perään tai kuten tilanne vaatii, asiasta kertoi pääministeri Sanna Marin tiedotustilaisuudessa maanantaina. Useissa Euroopan maissa ravintolat ovat olleet suljettuina kuukausia niiden Suomea, ainakin tähän asti, vakavamman koronatilanteen vuoksi.

Ravintolat suljetaan, jotta ihmisten välisiä kohtaamisia saadaan vähennettyä, koska koronavirus tarttuu lähikontakteissa.