Eräälle Münchenin alueelle on lähes yksimielisesti päätetty maalata 3000-5000 neliömetrin suuruinen pride-lippu. Lippu maalataan suurelle asfaltoidulle Theresienwiesen alueelle, missä usein järjestetään tapahtumia kuten Oktoberfest.

Arne Brachin mukaan tarkoituksena on myös tehdä maailmanennätys ja antaa Münchenille suurin pysyvä pride-lippu maailmassa.

Katuun maalataan progressiivinen pride-lippu

Katuun ei maalata perinteistä ja yleisimmin käytössä olevaa sateenkaarilippua, vaan uudempi niin kutsuttu progressiivinen pride-lippu, johon on lisätty oma viiriosio edustamaan transyhteisöä ja värillisiä ihmisiä.

Lue lisää: Pitääkö Pride-lipun muuttua – ”Uusi Pride-lippu on rasistinen, leimaava ja syrjivä”

Lue lisää: Progressiivinen Pride-lippu valtaa alaa

Lue lisää: Helsingin kaupunki liputtaa progressiivisella Pride-lipulla

Lue lisää: Debatti: Progressiivinen Pride-lippu ei ole yhteisöllinen

Tuomalla valtava pride-lippu katukuvaan halutaan tuoda esiin myös se, miten pandemia on vaikuttanut lhbtq-ihmisiin. Aloiteentehnyt Brach on sitä mieltä, että projektilla on suuri merkitys kansainvälisestikin.

– Euroopassa on poliittisia toimijoita, jotka pakottavat lesbot, homot, trans- ja intersukupuoliset elämään sorron alla. München on iso kaupunki, jolla on iso sydän ja haluamme kiinnittää huomiota lhbtq-väestöön tavalla, jolla voi olla merkitystä maailmanlaajuisestikin.