Buffalo Sabres ja Pittsburgh Penguins nimisten liigajoukkuiden välillä käydään tulevana viikonloppuna kautta aikojen ensimmäinen NHL:n Pride-ottelu.

– Ottelun tarkoituksena on saada molemmat kaupungit kunnioittamaan lhbtq-liikettä jakamalla kokemuksia yhteisöllisyydestä, toveruudesta ja toivosta, kerrotaan NHL:n lehdistötiedotteessa.

Ottelussa ovat käytössä sateenkaariteippaukset, värikkäät kiekot ja Pride-pelipaidat, mutta ilmeisesti vain lämmittelyn aikana.

”Pinkwashing!”, ajattelet varmasti nyt. Ei ainakaan Buffalo Sabres joukkueen osalta, joka ottelun aikana kerää rahaa erilaisille lhbtq-liikettä tukeville paikallisjärjestöille.

– Yhdessä Penguinsin kanssa toivomme, että tämä järjestely edustaa sitä osallisuutta, jota tiedämme löytyvän niin yhditysksessämme kuin yhteiskunnassammekin. Tulossa on hieno päivä ja odotamme kovasti saada juhlia sitä faniemme kanssa areenalla. Jääkiekko kuuluu kaikille ja kehotamme myös fanejamme tukemaan lhbtq-liikettä, sanoo Buffalo Sabren varapiuheenjohtaja Rich Jureller.