”Mä oon NIIN ylpeä siitä mitä mä oon!!!”, kirjotti Benjamin Peltonen, 24,  Instagrammissa kolmisen tuntia sitten eli Pride-lauantain alkuillassa. Peltonen kertoi olevansa gay. Hän esiintyi Ylellä televisoidussa Pride-konsertissa.

Instagram-päivitykseesään Peltonen kertoo kätkeneensä homoseksuaalisuuteensa kauan ja kiittää ystäviään, perhettään ja lähipiiriään.

”Tuntuu niin kreisiltä kirjottaa tätä tekstiä. Kirjottaa julkisesti asiasta, jota mä oon piilotellu niin kauan. Mut nyt mä olin valmis. Ilman mun ystäviä, perhettä ja lähipiiriä mä en todellakaan olis tässä missä mä nyt oon. Kiitos niin paljon, te ootte mun turvasatama jossa oon löytänyt itseni. MÄ OON GAY. Tuntuu ”aika” vapauttavalta sanoa se ääneen”.

Peltonen ponnisti Instagammin avulla julkisuuteen 16-vuotiaana ja julkaisi viime vuonna suomenkielisen ensialbuminsa Someveteraani. Tuolloin hän kertoi sometykkäysten tavoittelun aiheuttamista ongelmista, jotka ajoivat hänet terapiaan. Ensimmäinen albumi Fingerprints julkaistiin jo 2016.