Juuri ilmestyneessä kirjassaan Immu – vanki numero 1861 Mika ”Immu” Ilmén repii alas gay- ja bimiesten keskuudessa kytevät kliseet vankiloiden roisista miestenvälisestä tarpeiden tyydytyksestä. Kirja kertoo rehevään tyyliin vankien arjesta ja elämäntarinoista Sörnäisten vankilassa Helsingissä.

Ilmèn on tehnyt siis kirjan kakustaan, jolla ei nyt tarkoiteta termin homoeroottisia merkityksiä – aivan kaikkea muuta. Ilmèn oli moottoripyöräkerho Cannonball MC:n kakkonen eli kakkosmies eli alamaailman slangilla asekersantti. Hän ajatui pimeälle puolelle portsari- ja kuntosalibisneksistä,  talousvaikeuksien kautta huumebisnekseen ja moottoripyöräjengiin, kertoo. Lain koura tavoitti miehen ja hänet passitettiin Sörkan vankilaan 10 vuodeksi, hän pääsi koevapauteen 2018 ja on nyt jo suorittanut tuomionsa.

”Moni tuntuu luulevan, että Suomenkin vankiloissa vietetään loppumattomia homo-orgioita. Se ei pidä paikkaansa”, hän kirjoittaa Iltalehden mukaan ja lisää viiden kakkuvuoden kokemuksistaan:

”Sörkassa ei ole julkihomoja, kuten siviilissä on. Ei tule mieleeni kuin yksi ukko, joka tietoisesti pyrki käyttämään ketään seksuaalisesti hyväkseen. Kyse ei ollut raiskauksesta, vaan jonkinlaisesta manipuloinnista. Mies antoi narkkareille nappeja, ja nämä ottivat häneltä suihin.”

Ilménin mukaan vankiloissa on vain puuttesta riutuvia heteromiehiä.

Immu – vanki numero 1861: Mila Ilmén ja Sami Lotila, Bazaar, 224 sivua.