Saksassa lhbtq-liike toivoo vaalien jälkeen edistystä queerpolitiikkaan. Saksalainen LSVD onnitteli sosiaalidemokraatteja ja pitää liikennevalokoalitiota vihreiden ja liberaalien kanssa hyvänä vaihtoehtona. Tavoittena on suunnitelma homovihaa vastaan, perustuslaillinen suoja syrjintää vastaan ja sukupuoli-identiteetin itsemääräämisoikeus. (QX)

Sosiaalidemokraatit ovat Olaf Scholzin johdolla Saksan suurin puolue.

Iranilainen gay kertoi, että ei voi kertoa raiskauksesta poliisille maan taantumuksellisen lainsäädännön takia. 20-vuotias kertoi raiskauksestaan IranWirelle, missä hän kuvailee tapahatumien kulun. Raiskaaja kiristi nuorukaisen ansaan uhkailemalla outata tämän perheelleen, joka ei ollut tietoinen nuorukaisen homoudesta. Nuorukainen ei itse tiennyt, että Iranissakin on lhbtq+ yhteisö, josta hän sittemmin sai tukea. (Via PinkNews)

Iso-Britannian Birminghamissa lhbtq+ vihan aalto. Viime kuukausina useita lhbtq- yhteisöön kuuluvia on joutunut kaupungissa väkivallan kohteeksi. Lokakuuass transnaista puukotettiin omalla kotiovella. Kesällä gaypari pahoinpideltiin lasipulloilla ja jätettiin virumaan verisinä. Kesän aikana toinen gaypari joutui puukotuksen kohteeksi. Viimeisimpänä 52-vuotiasta miestä lyötiin lujaa kasvoihin yöllä. (PinkNews)

Ruotsissa Loui Sand teki historiaa ollen ensimmäinen transmies käsipallon miestenjoukkueessa. Sand on ensimmäinen transmies, joka pelaa käsipalloa miestenjoukkueessa eliittisarjassa, hänen joukkueensa on Kärra HF. Ennen sukupuolenkorjaustaan hänellä on naistensarjasta viisi kultamitalia käsipallon ruotsinmestaruudesta. (QX)

Loui Sand

Olympiamitalisti Tom Daley on paljastanut joutuneensa koronan takia sairaalaan vain kuukausia ennen Tokion olympialaisia. Daley kertoi The Timesin haastattelussa sairastuneensa tammikuussa ja olonsa heikentyneen siinä määrin, että joutui sairaalaan. Hän vietti sairaalassa 10 tuntia, jona aikana hänelle annettiin lisähappea. Sairastumisestaan huolimatta Daley nappasi olympialaisissa kulta- ja pronssimitalit.

Tom Daley ja Matty Lee voittivat olympiakultaa 10 metrin parihypyllään.

Hehkuva aika ensi-illassa 21. lokakuutaSofia Aminoffin käsikirjoittama ja Aino Kiven ohjaama näytelmä tulee Valtimonteatteriin, kyseessä on suomenkielisen kantaesityksen ensi-ilta. Catharinalla ja Linalla on ollut intohimoinen, katkonainen rakkaussuhde jo yli kymmenen vuoden ajan.  Huvilalla, kaukana muusta arjesta, naiset käyvät läpi suhteensa kipupisteitä, puhuvat seksistä, rakkaudesta, ajan kulumisesta, itsestään ja toisistaan. Catharina on voimakas, näkyvä persoona, Lina herkempi ja hiljaisempi – mutta kumpi heistä todella on vahvempi? Rooleissa: Sirja Sauros ja Mona Kortelampi. Liput Tiketistä.

Hehkuva aika - Muotokuva kahdesta naisesta yhdessä huoneessa Valtimoteatterissa.

Tukholmassa bailataan taas. Koronarajoitukset poistuivat Ruotsissa ja yökerhot ja klubit ja ennenkaikkea tanssilattiat ovat jälleen saaneet olla avoinna. Päättynyt viikonloppu olikin superviikonloppu, kuten kuningaskunnassa kutsutaan tavallisuudesta poikkeavia bileviikonloppu ja baarit pistivät parastaan tarjolle.

Yökerho Gretan päätanssilattia Göteborgissa.

Mitä tapahtuu kun pitkässä suhteessa olleen miesparin toinen osapuoli kokeilla naisten kanssa? Lontoossa 5. maaliskuuta uudelleen ensi-iltaan tuleva näytelmä Cock käsittelee seksuaalista identiteettiä. Pääosissa nähdään brittiläisen gaylehti Attituden kansikuvapojat Taron Egerton ja Jonathan Bailey, ohjaajana on Mike Bartlett, jonka luomus on myös suosittu sarja Doctor Foster. Ensimmäinen ensi-ilta oli jo 2009, tuolloin eri roolituksella. Liput saatavissa täältä. (QX)

Ei viikkoa ilman Lil Nas X:ää. Huippusuosituttu artisti kertoi olevansa sinkku. Tuore Grammy-voittaja kertoi noin kuukausi aiemmin löytäneensä ”sen oikean”, mutta nyt hän kertoi, että ”tavallaan päätti että ei halunnut enää”. 22-vuotias kertoo kosijoita olevan, mutta että hänellä ei ole kiirettä. (Pagesix)

Lil Nas X on vapaa mies.

 

Viikon data

Kaudella 2020-2021 Netflixin, Amazonin ja Hulun alustoilla nähdyistä lhbtq+ hahmoista 28% oli biseksuaaleja (=65 naista ja 33 miestä).

Lähde: Glaad