Aikaisin sunnuntaiaamuna 38-vuotias John-Paul Kesseler  oli palaamassa takaisin hotelillleen Birminghamin kantakaupungissa juhlittuaan läheisen ystävänsä kanssa gay-kaupunginosassa. Miehet kulkivat käsi kädessä, kun he yllättäen kuulivat miehen äänen huutavan, että heidän ”ei pitäisi kulkea käsi kädessä”.

– Hän muuttui nopeasti aggressiiviseksi ja meni autollee ja otti sieltä viinipullon. En ymmärtänyt, että olimme todellisessa vaarassa joten lähdimme kävelemään eteenpäin, Kesseler kertoo Birmingham Livelle.

Silloin tuntematon mies hyökkäsi viinipuollon kanssa.

Todistaja oli hyökkääjän puolella

– Hän iski minua silmään ja tunsin heti veren valuvan vaatteilleni.

Kesseler otti esiin kännykkänsä hälyyttääkseen poliisin, kun mies äkisti hyökkäsi uudelleen hänen kimppuunsa, tällä kertaa rautatangon kanssa.

– Sain nostettua käsivarteni eteen ja hän osui siihen. Sitten hän juoksi autolleen ja ajoi pois.

Tapahtuneella oli useita todistajia ja Kesseler kertookin, että juuri heidän reaktionsa sattuu eniten.

– Pahinta ei kumma kyllä ollut saada viinipullosta päähän. Pahinta oli ympärillä olevat ihmiset, joiden mielestä sain mitä ansaitsin ja nyt siteeraan suoraan: ”Me emme hyväksy sitä lhbtq-asiasta”.

Ilmoitetut viharikokset homoseksuaaleja vastaan ovat kolminkertaistuneet

Raportoidut viharikokset homoseksuaaleja kohtaan ovat kasvaneet räjähdysmäisesti Iso-Britanniassa. Viimeisten kuuden vuoden aikana on rikosilmoitusten määrä kasvanut 210 prosenttia. Jotkut poliisipiirit selvittävät määrän kasvun johtuvan siitä, että useammat uskaltavat ilmoittaa viharikoksesta, mutta paikalliset lhbtq-järjestöt kertovat Vice-lehdelle, että tämä ei pidä paikkaansa ja että nämä luvut ovat vain jäävuoren huippu.

– Ilmapiiri on muuttunut. Enää ei tunnu yhtä turvalliselta kuin ennen pandemiaa. Vain neljä, viisi vuotta sitten sitä tunsi vielä olonsa melko turvalliseksi tällä alueella, mutta ei enää, kertoo Kessseler BBC Newsille ja jatkaa:

– Kun katsoo sosiaalista mediaa, tänä päivänä on ihan lähtökohtaisesti paljon enemmän suvaitsemattomuutta. On kuin ihmiset rohkaisisivat toisiaan sanomaan mitä tahansa ja käymään kenen tahansa kimppuun.

 

”Enää ei tunnu yhtä turvalliselta kuin ennen pandemiaa”