Tuore brittiläinen dokumentti Football’s Coming out yrittää käsitellä jalkapallomaailman homofobiaa ja vastata kysymykseen, miksi yksikään miesten Premier Leaguen pelaaja ei ole kertonut olevansa gay, kirjoittaa Pink News.

Miespelaajilta, jotka ovat halunneet pysyä nimettöminä, on tullut useita todistuksia siitä, että he eivät eri syistä uskalla kertoa suuntautumisestaan. Uusi dokumentti haastattelee useita jalkapallon keskeisiä henkilöitä, sekä agentteja että managereja, heidän kohtaamasta homofobiasta.

– Ollakseni täysin rehellinen. Kyllä, mielestäni jalkapallomaailma on homofobinen, sanoo Ian Holloway, joka johtaa useita brittiseuroja.

Jalkapalloagentti Jon Smith, joka työskenteli muun muassa nyt edesmenneen pelaajalegendan Diego Maradonan kanssa, sanoo, että agentin tehtävänä on saada pelaaja luopumaan kaapista tulostaan.

– Minun tehtäväni agenttina, meidän tehtävämme agentteina on suojella asiakkaani etuja eli hänen taloudellisia etujaan. Pitäisikö agentti pelaajansa homoudesta kertomista sopimusneuvotteluissa negatiivisena tekijänä? Kyllä. Englannissa ei ole monia sellaisia ​​joukkueita, mutta muualla maailmassa on, etenkin Itä-Euroopassa ja etenkin Lähi-idässä, missä se on verrattavissa rikolliseen toimintaan.

Edelleen hän toteaa, että nyt ei ole oikea aika eliittipelaajan tulla kaapista.

– Yhteiskunta on tilassa, jossa ihmiset ovat kyllästyneet kasvattamiseen ja reaktiot ovat pitelemättömiä ja ne osa niistä on huomattavan loukkaavia

– On mahdollista, että nyt ei ole aika tulla ulos kaapista.