Suunnilleen vuosi sitten Fifa ilmoitti, että sateenkaariliput saavat liehua Qatarissa jalkapallon MM-kilpailujen aikana, vaikka homoseksuaalisuus onkin maassa rikos. Qatarissa voidaan homoseksuaalisuudesta tuomita jopa kolme vuotta vankeutta. Jos homoseksuaalisesta kiinni jäänyt on muslimi, hänet voidaan Sharia lakien perusteella tuomita kuolemaan kivittämällä.

Nyt Qatarin sisäasiainministeriön terrorismin vastainen komitea on kuitenkin antanut varoituksen, joka ei ole linjassa Fifan antaman lupauksen kanssa. Sateenkaariliput voidaan takavarikoida jalkapallon MM-kilpailujen aikana ”kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi”, kertoo Ruotsin TT.

– Jos joku heiluttaa sateenkaarilippua ja minä otan sen en tee sitä loukatakseni vaan suojellakseni, sillä jos minä en sitä tee, voi joku hyökätä. Minä en voi vastata kaikkien käyttäytymisestä, sanoo terrorsimin vastaisen komitean puheenjohtaja Abdulaziz Abdullah al-Ansarii.

Hän vielä toteaa, että tästä huolimatta homoseksuaalit ovat tervetulleita jalkapallon MM-kilpailuun. Mutta sanoo, että ei ole järkevää edistää lhbtq-oikeuksia esimerkiksi Pride-lippua kantamalla.

– Jos haluat esittää mielipiteesi asiasta, tee se yhteiskunnassa, jossa se on hyväksytyä.