Keskiviikoaamuna kaksi naista. 59- ja 83-vuotiaat, näkivät Berliinin Reinickendorfin kaupunginosan metroasemalla nuorten miesten joukon ahdistelevan gayparia. Naiset menivät väliin ja saivat nuoret jättämään parin rauhaan.

Naiset saivat vastauksena potkuja jalkoihin ja heitä syljettiin.

Nuoret häipyivät paikata. Naiset päättivät, että eivät hakeudu sairaalan päivystykseen.

Viime aikoina Queer.de on kertonut useista homoihin ja transsukupuolisiin kohdistuvista hyökkäyksistä.

Huhtikuun 6. päivän aamulla 20-vuotias mies hyökkäsi kahta transnaista, 20- ja 25-vuotiaat, kohtaan Mitten kaupunginosassa. Naiset olivat matkalla kotiinsa klubilta Karl-Marx-Allélta. Edellisenä lauantaina, 2. huhtikuuta, 33-vuotias mies pahoinpideltiin Kreuzbergissa Adalberstrassella. Miestä ja hänen ystäviään oli ensin pilkattu homofobisilla loukkauksilla, sitten häntä lyötiin niin pahasti, että hänen piti hakeutua sairaalaan. Poliisi otti kiinni 30-vuotiaan miehen tapahtuneen jälkeen.

25. maaliskuuta joukko nuoria yritti Neuköllnissä työntää 31-vuotiaan gaymiehen vilkkaasti liikennöidylle kadulle pilkattuaan lyötyään häntä. Kun kaksi naista puuttui tilanteeseen tekijät pakenivat paikalta.

Maaliskuun 13. päivän iltana yksi mies kolmen miehen joukosta hyökkäsi 35-vuotiaan miehen ja 21-vuotiaan transnaisen kimppuun suojatiellä Mittessä. Mies sai iskun kasvoihinsa ja kuuli homofobisia solvauksia arabian kielellä ennen kuin kaksikko pääsi pois tilanteesta.

24. helmikuuta aamu kuuden aikaan 42-vuotiasta transnaista kohtaan hyökättiin Neukölnissä. Nainen kertoi poliisille, että häntä oli vain päiviä ennen pahoinpidelty metrossa. Molemmilla kerroilla ulkopuoliset puuttuivat tilanteeseen ja saivat pahoinpitelyt loppumaan.

19. helmikuuta aamulla 25-vuotias nainen pahoinpideltiin Gesundbrunnen metroaseman laiturilla erään miehen nähtyä hänen suutelevan toista naista. Mies huusi turkkilaisia solvauksia ja löi naista niin, että tämä kaatui metron raiteille.

Viharikosten määrä on noussut rajusti edellisestä vuodesta

29. maaliskuuta laadittu poliisin tilasto kertoo rekisteröityjen viharikosten määrän. 2021 viharikoksia rekisteröitiin 4 841, vuotta aiemmin selvästi vähemmän 3 422.

Vuoden 2021 raportoiduista rikoksista 29% oli rasistisia luonteeltaan, antisemitistisiä oli 22%, joissa useimmissa oli mukana arabiankielisiä tai ne liittyvät koronavastaisiin protesteihin. 16% liittyi äärioikeistoon, 15% kyse oli kansallisosialismista, 12% kohdistui poliittiseen vastustajaan ja 4% viharikoksista kohdistui lhbtqi-ihmisiin.

Lhbtqi-perusteisest viharikokset lisääntyivät 17%, aiemmasta 169 tapauksesta 198 tapaukseen.

Berliinillä on aiemminkin ollut ongelma lhbtq-henkilöihin kohdistuvissa viharikoksissa. Toistuvat homojen puukotukset Nollendorfplatzin gay-klubialueella saivat klubien omistajat 1994 ryhtymään yhteistyöhön väkivaltaa vastaan. Sittemmin yhteistyö synnytti suositun katufestivaalinen, joka pidetään viikonloppuna ennen Pridea (CSD Berlin), Lesbisch-Schwules Stadtfest, tänä vuonna se on 16.-17. heinäkuuta.

Myös Berliinin ulkopuolella on viime kuukausina kerrottu useista viharikoksista homoseksuaaleja ja transsukupuolisia kohtaan.

25. maaliskuutaHernessä 15-vuotias transtyttö melkein kuoli kolmen 12-13-vuotiaan pojan pahoinpideltyä hänet.

29. maaliskuuta Hampurin St. Paulissa 4-5 miehen joukko iältään 20-28 vuotta pahoinpiteli gayparin.

Samana päivän hyökättiin kahta dragqueenia kohtaan Frankfurtin keskustassa. Ember Remember ja Ophidia Scales joutuivat viiden iältään 16-20-vuotiaan miehen hyökkäyksen kohteeksi. Aiemmin maaliskuussa dragqueen Electra Painia kohtaan hyökättiin samalla alueella. Frankfurtin poliisia syytetäänkin nyt siitä, ett äse ei ole ottanut tapauksia vakavasti. Scales sanoo   Frankfurter Rundschaulle, että homofobiset tapaukset ovat lisääntyneet selvästi viime aikoina. ”Mutta poliisi  vain vähättelee asiaa. Ja lopulta mitään ei tehdä. Kunnes joku kuolee.”.

Kölnissä kolmen nuoren miehen ja yhden nuoren naisen joukko pahoinpiteli 30-vuotiaan miehen hänen kävellessään Ebertplatzilla, joka tunnetaan vaarallisena alueena. Nuoret pilkkasivat miestä homofobisilla loukkauksilla ja kun hän lähti juoksemaan pois paikalta ja kaatui, joukko potki häntä ja varasti hänen sateenkareen värisen takkinsa.