Entinen lapsi tähti Jussie Smollett , 39, palasi Hollywoodiin toivoa kirkkaasti sädehtivänä tähtenä 2015, kun hän teki muusikko Jamal Lyonin roolin tv-sarjassa Empire. Samana vuonna hän vieraili The Ellen Showssa, minkä jälkikeskustelussa Ellenin Youtube-kanavalla hän sponttaanisti selvitti olevansa gay.

”Minulla ei ole kaappia, missä olisin ollut piilossa. Äitini tietää ja äitini rakastaa minua valtavan paljon. Otan hänet mukaani Sound of Musicin sing-a-longiin joka vuosi.”

Jussie Smollett, avoimesti gay näyttelijätähti, lavasti homofobisen hyökkäyksen itseään kohtaan. Kuvassa Smollet poistumassa oikeudesta tuomion jälkeen.

Joulukuussa Smollet tuomittiin väärän todistuksen antamisesta – hän valehteli poliisille joutuneensa homofobisen ja rasistisen hyökkäyksen kohteeksi. Smollet väitti kahden Trumpin kannattajan hyökänneen myöhään eräänä iltana tammikuussa 2019 kimppuunsa Chicagossa, sitoneen köyden hänen kaulaansa ja kaataneen valkaisuainetta hänen iholleen huutaen rasistisia ja homofobisia loukkauksia. Valheet selvisivät poliisitutkinnassa. Smollet oli lavastanut tapahtumat ja maksanut siitä tarkoituksenaan parantaa statustaan ja palkkioitaan näyttelijänä.

Tuomio tuli – pitää itseäään yhä syyttömänä

Smollet sai tuomionsa maaliskuussa,  150 päivää vankeutta ja 30 kuukautta ehdollista ja 145 000 dollaria sakkoja. Smollet on koko ajan kiistänyt syytteet ja hän huusi syyttömyyttään myös kun hänet saatettiin ulos oikeussalista. Smollet pääsi vankilasta vain kuuden päivän jälkeen.

Nyt hän on julkaissut rap-kappaleen, jolla hän vakuuttaa syyttömyyttyään. Smolletin mukaan kappaleen tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Jussie Smollett