Heinäkuussa Malediiveillä poliisi pidätti miehen epäiltynä prostituutiosta ja homoseksistä. LGBTQ-Nationin mukaan mies olisi kuvannut itsensä harrastamassa seksiä miesten kanssa ja näistä videoista poliisi olisi tunnistanut kaikkiaan 38 miestä, joita tullaan syyttämään homoseksistä.

Kolme videoilta tunnistettua miestä on jo pidätetty ja he odottavat oikeudenkäyntiä. 18 videoilla näkyvältä mieheltä on evätty passit, jotta he eivät pääse poistumaan maasta ja heidän työnantajilleen on kerrottu, että heitä epäillään homoseksistä, LGBTQ Nation kertoo.

Human Rights Watch kertoo neljän miehen olevan nyt pidätettynä ja vaatii maata luopumaan syytteistä ja arvostelee ratsian olleen ”poliittisesti motivoitu” tarkoituksena miellyttää maan extremistiryhmiä.

”Malediivien viranomaisten tulisi välittömästi luopua kohtuuttomista ja selvästi poliittisesti motivoituneista selvityksistä ja niiden sijaan seurata kansainvälistä normia oikeusuojasta. Hallituksen tulisi kumota lait, jotka kriminalisoivat vapaaehtoisen seksin samaa sukupuolta olevien välillä ja syrjivät hlbtq-ihmisiä, siirtolaisia ja turisteja.

Samaa sukupuolta olevien välinen seksi, siis homoseksi, on Malediiveillä kielletty ja siitä voidaan rangaista jopa kahdeksan vuoden vankeudella ja 100 raipaniskulla.