Ruotsin Malmössä, sen eteläisessä Hyllien kaupunginosassa oli asuinhuoneistossa tulipalo perjantain vastaisena yönä 22. kesäkuuta. Sisältä asunnosta löytyi mies tiedottomassa tilassa, hänet vietiin sairaalaan, mutta hänen henkeään ei saatu pelastettua.

Tapettu mies oli 35-vuotias ja eli poliisin mukaan ”rikasta sosiaalista elämää, ystäviä oli paljon”. Mies oli avoimesti homoseksuaali, minkä vuoksi poliisi ei sulje pois viharikoksen mahdollisuutta. Yksi poliisin nyt selvityksen alla olevista motiiveista on ”deittimurha”, kertoo Sydsvenskan.

Uhrin ystävä kertoo QX:lle tämän olleen iloinen, karaokea rakastava ja viihtyneen paljon ihmisten kanssa.

– Hän työskenteli ihmisten parissa ja oli hyvin iloinen ja avoin. Hän aina jutteli kaikkien kanssa. Hän rakasti karaokea ja viihtyi Möllanin Azaleessa.

Alkoi tapailla Pridella tapaamaansa miestä

Juuri karaokebaari Azaleessa QX:lle puhunut näki ystävänsä viimeisen kerran, viikkoa ennen kuin tämä tapettiin kotiinsa.

– Yhteinen ystävämme oli täyttänyt vuosia, joten näimme siellä. Juttelimme vähän illan aikana ja hänellä vaikutti olevan kaikki hyvin. Hän oli alkanut tapailla miestä, jonka oli tavannut Priden aikaan ja hän oli iloinen.

Tuona iltana 35-vuotias lauloi kaksi kappaletta. Rauhallisemman yhdessä kaverin kanssa ja yhden vähän dragissa.

– Hän osasi todellakin saada yleisön mukaan laulaessaan. Muuten hän oli melko hiljainen, ystävä sanoo ja jatkaa:

– Olen järkyttynyt, että hänelle kävi näin. Minun on vaikea kuvitella, että joku piti häntä provosoivana. Hän oli jossain määrin tunnettu yhteisön sisällä, mutta ei yleisesti.

Murhan jälkeen 35-vuotiaan ystävä on tullut varovaisemmaksi. Hän kertoo, että ei pyydä ketään Grindristä kotiinsa, vaan tapaa sen sijaan ulkona.

– Se on alkanut pelottaa, kun yksi yhteisöstä tapetaan tällä tavalla. Olen myös kuullut muilta, että he ovat myös huolissaan.