Katu gaybaari London Pubin edessä Oslossa on nyt maalattu.

Rosenkrantzgate, katu jolla Oslon prideviikon aikana perjantai-iltana terroriteossa kuoli kaksi ja 23 haavoittui täyttyi pian kukista. Tapahtuneen, siinä menehtyneiden muistolle ja sen osoittamiseksi, että Oslo on avoin kunta, päätti kadun maalaamisesta sateenkaaren väreihin.

– Se on pieni teko, mutta se on tärkeää. Näkyvyyden lisääminen on yksi tärkeimmistä keinoista syrjintää vastaan, sanoi ympäristön ja liikenteen alan varapormestari Sirin Stav (Miljøpartiet De Grønne) Avisa-lehdelle aiemmin kesällä, kun päätös tehtiin.

Rosenkrantzgate sateenkaaren väreissä London Pubin edessä, missä kaksi henkilö ammuttiin ja 23 haavoittui.

Kun norjalainen hlbtq-lehti Blikk vieraili Rosenkrantzgatella, monet olivat tyytyväisiä kadun väritykseen. Norjalaisten queer muslimien järjestön Salamin puheenjohtaja Omar Orhan sanoo, että hän olisi kuitenkin mielellään nähnyt enemmän värejä niin, että katuun olisi maalattu progressiivisen pridelipun värit, transvärit plus ruskea ja musta.

Kadun maalaus saatiin valmiiksi juuri ennen tänä viikonloppuna järjestettävää Sateenkaariparaatia, joka kulkee läpi Oslon moninaisuuden puolesta ja terrori-iskussa kuolleiden muistolle.