Jalkapallolegenda ja itsensä hlbtqi-ystäväksi nimennyt David Beckham teki 150 miljoonan brittipunnan sopimuksen Qatarin jalkapallon MM-kisojen markkinoinnista. Kritisoidulla 20 minuutin kestoisella mainosvideolla hän esittelee Qataria, syö herkkuja, haistelee mausteita, vierailee  aavikolla ja ajaa veneellä. Yksi Beckhamin usein toistuva sana, jota hän käyttää Qataria kuvaillessaan on ”täydellistä”.

Qatarissa homoseksuaalisuus on laitonta ja siitä voidaan määrätä ei-muslimeille sakkoja ja jopa seitsemän vuoden vankeustuomio. Muslimeille rangaistus homoseksuaalisuudesta on kuolema kivittämällä. Tämän avoimesti gay Qatarin pakolainen Nas Mohamed haluaa muuttaa.

Nas Mohamed kerää nimiä, jotta hänen kotimaansa dekriminalisoisi homoseksuaalisuuden. Hän on saanut vetoomuksensa esiin useissa kansainvälisissä medioissa ja The Independent julkaisi hänen avoimen kirjeensä, jolla hän pyytää Beckhamia käyttämään valtaansa ja allekirjoittamaan vetoomuksen Qatarin hlbtqi-ihmisten vuoksi.

Pyynnöllä ei ilmeisesti ollut vaikutusta, sillä Beckham blokkasi Nas Mohammedin Instagrammissa.

”Haluatteko tietää, miten David Beckham vastasi avoimeen kirjeeseeni? Hän blokkasi minut Instagrammissa”, Nas Mohammed kirjoitti ja julkaisi kuvakaappauksen, joka vahvistaa tapahtuneen.

Jalkapallon MM-kilpailut alkavat Qatarissa viiden viikon päästä.