Qatarin poliisi jahtaa homoja, The Independentin rinnakkaisjulkaisu The I on julkaissut artikkelin, jossa  entinen vierastyöläinen kertoo jahdin kohteeksi joutumisesta.

Kyseinen vierastyöntekijä tuli Filippiineiltä töihin Dohaan ansaitakseen rahaa perheelleen isänsä kuoltua. Hän työskenteli toimistoapulaisena ja lähetti suurimman osan tuloistaan kotiin. 2018 alussa hän sai gaydeittiappsissa viestin gaymieheltä, joka kertoi olevansa myös vierastyöntekijä. Mies kertoi olevansa Turkista ja ehdotti, että voisi maksaa filippiiniläiselle 300 rialia (80 €), jos tämä tapaisi hänet hotellihuoneessa mekossa ja meikissä. Filippiiniläinen hyväksyi tarjouksen, koska hän tarvitsi rahaa elämiseen.

Hotellihuoneessa oli turkkilaisen lisäksi kuusi muuta miestä, jotka kertoivat olevansa Qatarin poliisista. Miehet saartoivat filippiiniläisen, heittivät tämän sängylle ja raiskasivat hänet siinä kukin vuorollaan. Sen jälkeen mies pidätettiin ja seuraavana aamuna hänelle määrättiin 300 rialin sakot, hänet myös karkoitettiin maasta.

The I kertoo, että useat muutkin gaymiehet Qatarissa ovat kertoneet poliisin houkutelleen heidät ansaan samalla tavoin.

Parin viikon päästä Qatarissa alkavat jalkapallon MM-kisat. Kaikkien kisoihin saapuvien on asennettava puhelimeensa Qatarin määräämät sovellukset, joilla on varsin laaja pääsy puhelimen tietoihin. Kisaturisteja kuten kisoihihin osallistuvia jalkapalloillijoita ja huolto- ym. joukkoja on vakavissaan kehotettu hankkimaan uusi tai täysin tyhjennetty puhelin Qatarissa olon ajaksi ja välttämään Qatarin moraalisääntöjä loukkaava materiaalin pitämistä puhelimessaan.