Sen jälkeen kun Venäjän niin kutsuttua ”propagandalakia” kiristettiin joulukuussa, yhä enemmän kirjoja on siivottu pois kirjastoista.

Moscow Times on kartoittanut teoksia, joihin laki vaikuttaa sen tultua voimaan kansallisella ja paikallisella tasolla. Lehden mukaan kirjastoihin ei lähetetä listoja poistettavista kirjoista keskitetysti, vaan käskyt annetaan puhelimitse, jotta jos keskustelua syntyy, viranomaiset voivat syyttää kirjastonhoitajia.

Telegramin kautta vuotaneella listalla on kirjoja, joita Venäjän viranomaisten mukaan ei pitäisi enää lukea. Listalla on muiden muassa Haruki Murakamin, Stephen Fryn, Hanya Yanagiharan, Michael Cunninghamin, Eduard Limonovin, Virginia WoolfinTruman Capoten ja Jean Genetin teoksia.

Virallisesti viranomaiset kiistävät olevansa kieltolistan takana.

Suoratoistopalvelut ovat sensuroineet elokuvat, jotka Venäjällä voidaan katsoa rikollisiksi väitetyn homopropagandan perusteella; Brokeback Mountain ja Call Me By Your Name ovat kaksi elokuvaa, joita ei enää näyttää. Moscow Times raportoi, että suoratoistopalvelu Amediateka ”poisti ja editoi kohtauksia useista menestyneistä TV-sarjoista”.

Kuten QX aiemmin kirjoitti, The White Lotus – sarja joutui sekin sensuuroitavaksi. Kun sarjassa mainitaan ”gay”, se on käännetty ”mies”.

Tammikuun 10. päivänä kustantaja Popcorn Booksoa vastaan ​​nostettiin syyte koskien kirjaa Kesä pioneerisolmion kanssa. Se käsittelee kahden teini-ikäisen pojan suhdetta. Syytteen nostamisen jälkeen kirja on kadonnut verkkopalveluista ja kirjakaupoista.

Vaikka kustantajat ja jakelijat haluavat noudattaa uutta sensuurilakia, he kertovat Moscow Timesille, että lakia on vaikea tulkita. Pitäisikö esimerkiksi kieltää kaikki kirjat, joissa homoseksuaaliset kontaktit mainitaan tai niistä edes vihjataan vain lyhyestikin.