Pojat, joiden identiteetti on hlbtqia+ joutuvat seksuaalirikosten kohteeksi muita poikia useammin, kertoo uusi ruotsalainen raportti Consent is KEY, jonka on laatinut ruotsalainen lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan toimiva järjestö ECPAT. Raportti perustuu viime vuonna tehtyyn tarinapohjaiseen kyselyyn Alasti verkossa, siihen vastasi lähes 7 000 lasta [6 919], joista 1 133 kertoi olevansa hlbtqia+.

Tutkimuksen toteuttaneesta organisaatiosta todetaan, että yleensä verkon seksuaalirikoksille altistumisesta puhuttaessa keskitytään tyttöihin, siksi on tärkeätä tunnistaa myös hlbtqia+ poikien kohonneen riskin.

Hlbtqia+ pojista hieman yli 10 prosenttia kertoi myyvänsä seksiä. Luku on viisi kertaa suurempi kuin vertailuryhmän lapsilla.

Rarpotti kertoo myös, että hlbtqia+ lapsilla yleensä, pojilla ja tytöillä molemmilla, oli muita lapsia useammin seksuaalista vuorovaikutusta aikusen kanssa verkossa. Se on tapa tutkia omaa seksuaalisuutta esimerkiksi ennen kaapista tulemista, mutta samalla se tuo riskin joutua hyväksikäytetyksi.

Hlbtqia+ lapset pitävät raportin mukaan kuitenkin verkkoa tärkeänä tiedonlähteenä seksistä ja suhteista. Verkossa voi kohdata muita samanhenkisiä ilman tuomitsemista. Hlbtqi+ lapset kokivat, että heidän rajojaan rikotaan muita useammin ja heidän on useammin puolustettava niitä.