Espanjalaisen Gallup-yhtiö 40db teki tutkimuksen, jonka mukaan Espanjan  hlbtq-äänestäjät antaisivat äänensä enemmälti vasemmistolaisille puolueille, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Tutkimuksen oletuksena hlbtq+ihmisiä on 7-8 prosenttia väestöstä. Siten sosiaalidemokraattinen PSOE saisi 27,8 prosenttia äänistä ja vasemmistopuolue Unidas Podemos 22,8 prosenttia.

Oikeiston suurin puolue Partido Popular sai tutkimuksessa 19,6 prosenttia ja perussuomalaisia vastaava  Vox-puolue 7,1 prosenttia, vihreä puolue Más País 6,1 prosenttia ja liberaali Ciudadanos 4,8 prosenttia.

Vaalianalyytikko Víctor Pérez-Gumánin mukaan kysely osoittaa, että hlbtq-äänestäjät näyttävät antavan enemmän tukea vasemmistolle ja vihreille verrattuna samalle kohderyhmälle kuukausittain tehtyihin poliittisia mielialoja kartoittaviin tutkimuksiin. Partido Popularin kannatus on selvästi alhaisempi kuin suuren yleisön keskuudessa ja Voxille sateenkaarivaalit tarkoittaisivat, että 75 % heidän paikoistaan ​​parlamentissa katoaisi.

Yksi tutkimuksen tuloksista onkin, että hlbtq-äänestäjät eivät äänestä vain ideologisesti, vaan ottavat huomioon myös puolueiden kannat hlbtq-kysymyksissä.