Ensimmäinen Hamina Pride -puistojuhla järjestetään Haminan Kesäpuistossa sunnuntaina 18.6.2023 klo 12-16. Kaikille avoimen, riemukkaan ja värikkään puistojuhlan teemana on Kaikkien Hamina. Luvassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle, kuten elävää musiikkia isoille ja pienille, tanssia ja työpajoja, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa.

Tapahtuman taustalla on paikallisia ihmisiä ja yhdistyksiä ja se toteutetaan yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa. Useat kaupungin eri osastot antavat panoksensa asian hyväksi

– Paikkakunnalla on julkisessa keskustelussa käsitelty paljon nuorten hyvinvointia ja kuinka sitä voitaisiin parhaiten tukea. Viesti yhdenvertaisuudesta ja hyväksynnästä oli keskeinen motiivi, kun kaupungin historian ensimmäistä Pride-tapahtumaa alettiin työstää. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki ihmisoikeuksien ystävät”, kertoo hiljattain perustetun Hamina Pride ry:n puheenjohtaja Wilma Heino.

Hamina Pride -puistojuhlan viralliseksi suojelijaksi on lupautunut haminalaislähtöinen Pelle Miljoona.

– Hän on tasa-arvon puolella ja paikkakunnalle tärkeä hahmo, joka lupautuikin välittömästi mukaan”, Heino kuvaa.

– Teema Kaikkien Hamina on tärkeä viesti”, toteaa kulttuurituottaja Henni Kiri Haminan kulttuuripalveluista.

– Kaupungin tulee olla turvallinen ja hyvä kasvualusta kaikille. Tämä on myös iso taloudellinen kysymys mietittäessä ihmisten motiiveja tulla, jäädä tai palata Haminaan asumaan.

Samana viikonloppuna juhlitaan Pridea myös Kotkassa, tulossa onkin Pride-superviikonloppu Kaakonkulmalle. Hamina Priden tarkempi ohjelma julkaistaan toukokuun lopulla.

Puistossa voi muiden muassa maalata omanlaisensa pridelipun kuvataiteilija Varpu Erosen johdolla.