”Lauri” Carlton, joka piti sisustusliikettä Lake Arrowheadissa, Venturassa, Kaliforniassa, murhattiin, koska hänellä oli  sateenkaarilippu myymälänsä edessä.

27-vuotias mies kulki myymälän ohi perjantai-iltapäivällä, eikä pitänyt siitä, että 66-vuotiaalla naisella oli sateenkaarilippu ripustettuna osoittamassa tukea hlbtq+ -yhteisölle. Tekijä repi lipun alas ja kun Lauri Carlton puuttui tekoon, ampui tätä. Carlton kuoli paikalla. Lyhyen poliisin takaa-ajon jälkeen tekijä ammuttiin kuoliaaksi paikalla hänen avattuaan tulen poliisia kohti.

Lauria muistelee ystävä, Hollywood-ohjaaja Paul Feig (Bridemaids, Ghostbusters) todelliseksi ”liittolaiseksi”. Hän osoittaa kunnioitusta ystävälleen Insta-postauksessa, jossa toteaa, ettei hänen kuolemansa saisi olla turha: ”Jatkakaamme taistelua suvaitsevaisuuden ja rakkauden puolesta”.

Myös Kalifornian kuvernööri Gavin Neesom puhui teosta kutsuen tapausta ”kauheaksi” ja että Kaliforniassa ei pitäisi olla paikkaa tällaiselle vihalle.

Arrowhead-järven pikkukylän sateenkaariyhteisö, jossa MagPi-myymälä sijaitsi, kiitti Laurin vuosien tuesta: ”Hänen yksikäsitteinen tukensa hlbtq+ -yhteisölle ja hänen omistautumisensa turvallisen ja suojatun tilan luomiseen myymäläänsä on koskettanut monia”.

Laura Ann ”Lauri” Carltonilta jäi yhdeksän lasta ja aviomies Bort.